AMD και NVIDIA θα κυκλοφορήσουν τις νέες κάρτες γραφικών τον Σεπτέμβριο

AMD NVIDIA

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τόσο η AMD όσο και η NVIDIA σχεδιάζουν να κυκλοφορήσουν τις κάρτες γραφικών επόμενης γενιάς έως τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους. Η NVIDIA αναμένεται να κυκλοφορήσει την σειρά Ampere και η AMD φέρεται να σχεδιάζει να λανσάρει την αναμενόμενη GPU Big Navi. Οι πληροφορίες αυτές προέρχονται από τη μεγαλύτερη εφημερίδα τεχνολογίας της Ταϊβάν, Digitimes που έχει αποδειχθεί αρκετά αξιόπιστη στο παρελθόν.

Αναφορές επίσης υποδηλώνουν ότι η AMD θα λανσάρει τους επεξεργαστές Vermeer Zen-3 στο ίδιο χρονικό διάστημα, έτσι ώστε οι χρήστες να έχουν πολλές επιλογές άμεσα. Αξίζει επίσης να προσθέσουμε ότι αυτό φαίνεται να είναι περίπου εντός του προγραμματισμού των δύο εταιρειών χωρίς να έχει επηρεαστεί το χρονοδιάγραμμά τους απο τον κορονοϊό. Σχετικό απόσπασμα από το άρθρο της Digitimes αναφέρει ότι AMD και Nvidia κυκλοφορούν GPU επόμενης γενιάς τον Σεπτέμβριο οι τιμές των καρτών γραφικών που είναι ήδη στην αγορά, αναμένεται να μειωθούν οι τιμές τους, ενισχύοντας περαιτέρω τη ζήτηση το τρίτο τρίμηνο του 2020. Οι κατασκευαστές καρτών γραφικών όπως οι Asustek Computer, Micro-Star International (MSI) και Gigabyte Technology αναμένεται να δουν τις παραγγελίες τους να συνεχίζουν να αυξάνονται και μέχρι το τέταρτο τρίμηνο του 2020, σύμφωνα με πηγές της βιομηχανίας.

Η NVIDIA έχει ήδη αποκαλύψει δημοσίως τη GPU που βασίζεται στην Ampere και οι κάρτες γραφικών ακολουθούν συνήθως λίγο αργότερα. Η AMD δεν έχει ακόμη αποκαλύψει την Big Navi GPU, αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανότατα δεν πρόκειται να απέχει αρκετά από την απόδοση των NVIDIA καρτών, αλλά πιθανότατα θα μειώσει δραστικά το κόστος κάτι για το οποίο είναι γνωστή η AMD.

Πηγή

AMD και NVIDIA θα κυκλοφορήσουν τις νέες κάρτες γραφικών τον ΣεπτέμβριοTechblog.gr

Φώτης Λαμπρινός