Ανεβάζουν ρολά τα ξενοδοχεία την 1η Ιουνίου-Πυρετώδεις προετοιμασίες και μέτρα προστασίας

Ανεβάζουν ρολά τα ξενοδοχεία την 1η Ιουνίου-Πυρετώδεις προετοιμασίες και μέτρα προστασίας

Τους κανόνες στις αεροπορικές πτήσεις και τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια θα διαδεχθούν τα μέτρα στα ξενοδοχεία και τα καταλύματα. Θα γίνονται συχνές απολυμάνσεις και θα τηρούνται κανόνες υγιεινής και απόστασης, ιδιαίτερα σε ευαίσθητους κοινόχρηστους χώρους, όπως εστιατόρια, σπα, πισίνες και γυμναστήρια.

Ήδη, οι εργασίες σε πολλά ξενοδοχεία δωδεκάμηνης λειτουργίας πυρετώδεις προκειμένου όλα να είναι έτοιμα για την 1η Ιουνίου που επιτρέπεται να ανοίξουν και πάλι τις πόρτες τους…. με νέους όμως κανόνες λόγω κορονοϊού.

«Έχουμε παραγγείλει αντισηπτικά και για τους χώρους υποδοχής πλεξιγκλάς όπως και για το μπαρ. Και φυσικά θα γίνεται θερμομέτρηση στους υπαλλήλους κάθε μέρα πριν πιάσουν δουλειά» τονίζει ο κ. Στράτος Φαλιέρος υπεύθυνος ξενοδοχειακής μονάδας .

Πάνω από όλα η ασφάλεια πελατών και εργαζομένων. Κάθε κατάλυμα θα συνεργάζεται με  γιατρό για να γίνεται η αξιολόγηση τυχόν ύποπτου κρούσματος.

Οι απολυμάνσεις θα είναι συνεχείς και θα ενισχυθούν οι υπηρεσίες υγιεινής σε όλους τους χώρους.

Στο χώρο της πισίνας, το σετ με τις ξαπλώστρες θα είναι δύο μέτρα το ένα από το άλλο. Θα απολυμαίνονται, ενώ πάνω στις ξαπλώστρες θα τοποθετείται ένα κάλυμμα και πάνω θα στρώνονται οι πετσέτες

Οι ξενοδόχοι αναμένουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα με όλες τις διευκρινήσεις.

Όσο για το πως θα λειτουργούν τα εστιατόρια των ξενοδοχείων, το καλοκαίρι του κορονοϊού, οι πελάτες, δεν θα σερβίρονται μόνοι τους από τον μπουφέ ή στο δωμάτιο ή σε άλλο χώρο.

Τα εποχικά καταλύματα θα αρχίσουν να δέχονται τους πρώτους πελάτες από τις 15 Ιουνίου.

Στο μεταξύ νέα τουριστική προβολή που θα αναδείξει την ποικιλομορφία των ταξιδιωτικών προορισμών των νησιών που πλήττονται από τη μεταναστευτική κρίση ξεκινά ο ΕΟΤ, σε Ελλάδα και επιλεγμένους προορισμούς του εξωτερικού.


Χίος, Λέσβος, Κως, Λέρος και Σάμος, θα είναι στο επίκεντρο της καμπάνιας που χρηματοδοτείται με 2 εκατομμύρια ευρώ, από το υπουργείο Μετανάστευσης.

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Μαρία Σταθοπούλου

www.ert.gr

Δήμητρα Λαχουρή
image}

Αφήστε μια απάντηση