Συνήγορος του Καταναλωτή – Παραμένει στην προεδρία ο Λευτέρης Ζαγορίτης

Συνήγορος του Καταναλωτή – Παραμένει στην προεδρία ο Λευτέρης Ζαγορίτης

Ανανεώθηκε η θητεία του Λευτέρη Ζαγορίτη στη θέση του προέδρου του Συνηγόρου του Καταναλωτή. Ο κ. Ζαγόριτης κατά την διάρκεια της ακρόασης του επεσήμανε την ανάγκη ενίσχυσης σε προσωπικό του Συνηγόρου του Καταναλωτή, καθώς ο αριθμός των υποθέσεων που επιλαμβάνεται κατόπιν καταγγελιών η ανεξάρτητη αυτή Αρχή έχει τριπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια.

Συγκεκριμένα είπε πως χρειάζονται άμεσα επτά ειδικοί επιστήμονες και οκτώ διοικητικοί.

Ο κ. Ζαγορίτης ανέφερε ότι μόνο το πρώτο τετράμηνο του 2020 ο αριθμός των καταγγελιών που έφθασαν στην Αρχή, είναι σχεδόν 5.000 όταν όλο το 2013 ήταν 4.372.

Ανέφερε επίσης πως υπήρξε επίλυση στο 83 % των υποθέσεων που επιλήφθηκε η Αρχή ,ενώ μόλις το 17% των διαφορών κατέληξε στα δικαστήρια.
Επίσης, έκανε γνωστό ότι το 71,5% των διαφορών επιλύθηκαν υπέρ του καταναλωτή και το 11,5% υπέρ του προμηθευτή. Μάλιστα, προσέθεσε πως το 96% των προμηθευτών δέχεται να μπει στη διαδικασία της διαμεσολάβησης.

«Υπέρ»της ανανέωσης της θητείας του κ. Ζαγορίτη ψήφισαν η ΝΔ και η Ελληνική Λύση, «κατά»το Κίνημα  Αλλαγής, ενώ «παρών» δήλωσαν ο ΣΥΡΙΖΑ,το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ 25.

Πηγή φωτο: Συνήγορος του Καταναλωτή

Ρεπορτάζ: Nίκος Τσιμπίδας

Πηγή: ΕΡΤ

www.ert.gr

Νάσος Μπράτσος
image}

Αφήστε μια απάντηση