Τεράστιο καρβέλι ψωμιού μήκους ενός μέτρου!

Perierga.gr - Τεράστιο καρβέλι ψωμιού μήκους ενός μέτρου!

Η βιετναμέζικη επαρχία Αν Γκιάνγκ, είναι γνωστή στους ντόπιους όχι για τα εξαιρετικά αξιοθέατα, αλλά για τα τεράστια ψωμιά που παράγει ένας τοπικός φούρνος.

Όλα ξεκίνησαν το 2018, όταν ο ιστότοπος Brightside δημοσίευσε μια λίστα με τα πιο παράξενα φαγητά στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου ενός τεράστιου καρβελιού ψωμιού που ήταν πολύ δημοφιλές στην επαρχία Αν Γκιάνγκ του Βιετνάμ. Η είδηση αμφισβητήθηκε από πολλούς που υποστήριξαν ότι οι φωτογραφίες που έδειχναν το τεράστιο καρβέλι ψωμί ήταν αποτέλεσμα επεξεργασίας ή τραβήχτηκαν με συγκεκριμένο τρόπο ώστε να δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση ότι ήταν πολύ μεγαλύτερες από τις συνηθισμένες φραντζόλες. Τα βιετναμέζικα μέσα ενημέρωσης άρχισαν να δίνουν μεγάλη προσοχή στα γιγαντιαία ψωμιά και σύντομα όλος ο κόσμος γνώριζε για το διάσημο γιγαντιαίο ψωμί του Αν Γκιάνγκ.

Perierga.gr - Τεράστιο καρβέλι ψωμιού μήκους ενός μέτρου!

Με μήκος τουλάχιστον 1 μέτρο και βάρος τουλάχιστον 3 κιλά, το γιγαντιαίο ψωμί πωλείται συνήθως σε μεγάλες πλαστικές σακούλες, και κοστίζει περίπου 3€ το καρβέλι. Η γεύση τους σύμφωνα με μαρτυρίες είναι πολύ καλή και μετά το ψήσιμο οι αρτοποιοί το αλείφουν με βούτυρο και προσθέτουν σπόρους για περισσότερη γεύση.

Τα γιγαντιαία ψωμιά δεν είναι αποτέλεσμα κάποιας παλιάς παράδοσης στο Αν Γκιάνγκ, αλλά το πνευματικό τέκνο ενός ντόπιου αρτοποιού που άρχισε να ζυμώνει μεγάλα ψωμιά για πλάκα. Ο Φαμ Τι Μπακ, όπως είναι το όνομά του, έχει δηλώσει ότι αρχικά ξεκίνησε να φτιάχνει τα ψωμιά στον ελεύθερο χρόνο του, αλλά όταν κατάλαβε ότι είχαν ζήτηση στο κοινό ξεκίνησε να παράγει μεγαλύτερες ποσότητες βάζοντάς τα στη βιτρίνα του φούρνου. Σύντομα και οι τουρίστες έμαθαν τα γιγαντιαία ψωμιά και άρχισαν να τα αγοράζουν ως αναμνηστικά.

Perierga.gr - Τεράστιο καρβέλι ψωμιού μήκους ενός μέτρου!

Σήμερα, τα γιγαντιαία ψωμιά του Αν Γκιάνγκ είναι από τα πιο περίεργα φαγητά του Βιετνάμ και τα πιο αναγνωρίσιμα σύμβολα της ευρύτερης περιοχής.

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait…

Αφήστε μια απάντηση