Μια μεγάλη νίκη μετά από αγώνες και πιέσεις τοπικών αλλά και διεθνών οργανώσεων για την προστασία των ζώων!

Υπόσχεση οτι θα προσπαθήσουμε να φερουμε κι εδω την ανατροπή!

Αποσύρεται το νομοσχέδιο στην Κύπρο, για τη σφαγή ζώων σύμφωνα με τον εβραϊκούς λατρευτικούς Τύπους ( kosher), χωρίς τη στοιχειώδη αναισθητοποίηση πριν την αφαίμαξη.

Σώζονται τα ζώα από τη φρικτή, βασανιστική και επώδυνη θανάτωσή τους, σώζεται και η κυβέρνηση από τη χρέωση μιας σοβαρής οπισθοδρόμησης, μιας τεράστιας ηθικής κατάπτωσης και έκθεσής της απέναντι σε θέματα προστασίας των ζώων, αλλά και απέναντι σε θεμελιώδεις αξίες του ίδιου του ανθρώπου.

Το νομοσχέδιο προτάθηκε για να ικανοποιηθούν οικονομικά συμφέροντα μιας επιμέρους κοινωνικής ομάδας- ζωεμπόρων και κοινοπραξιών σύμφωνα με τις πληροφορίες- προκειμένου «να αντιμετωπιστούν οι αρνητικές συνέπειες που δημιουργεί η πανδημία του κορωνοϊού».

Να πληρώσουν δηλαδή τα ζώα το κόστος της κρίσης, με τον μεγαλύτερο δυνατό βασανισμό τους, με ένα φρικτό θάνατο, ακόμα και στην ύστατη στιγμή αφαίρεσης της ζωής τους.
Είναι κάτι που ακόμα κι αν λείπει η ενσυναίσθηση, προσβάλλει την ανθρώπινη νοημοσύνη.
Η κρίση της πανδημίας θα έπρεπε να αποτελέσει δυνατό προβληματισμό σχετικά με τη δική μας κακοδιαχείριση της φύσης και των πόρων της, σχετικά με την απληστία και την επικίνδυνη αδιαφορία μας για την αξία της ζωής, σχετικά με την εγκληματική μας συμπεριφορά απέναντι σε άλλες μορφές ζωής του πλανήτη μας, που απ’ότι φαίνεται τελικά είναι και αυτά που σχετίζονται με την εμφάνιση της πανδημίας.

Σε καμία περίπτωση και κατ’ ουδένα τρόπο δεν επιτρέπεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και το δικαίωμα για θρησκευτική ελευθερία να συνδέονται με το βασανισμό και κακοποίηση άλλων συναισθανόμενων όντων.

Σε καμία περίπτωση και κατ’ ουδένα τρόπο δεν επιτρέπεται στο όνομα του κέρδους να γίνονται αποδεκτά ο βασανισμός και η κακοποίηση των ζώων.

Η σφαγή των ζώων για διατροφική χρήση του ανθρώπου είναι από μόνη της μη αποδεκτή ηθικά και το παγκόσμιο φιλοζωικό κίνημα αγωνίζεται για την κατάργησή της .

Αλλά αποτελεί ταυτόχρονα και μια βάρβαρη διαδικασία ακραίου βασανισμού, και η Ευρωπαϊκή νομοθεσία επιβάλλει την αναισθητοποίηση ακριβώς για να μειώσει το βασανισμό τους. Αυτό ας το κρατήσουμε ως ισχυρό προβληματισμό σχετικά με τη μελλοντική εξέλιξη και πρόοδο του συστήματος αρχών και αξιών της κοινωνίας μας.

Μένουμε με τη βεβαιότητα ότι ποτέ πια στο εξής δεν θα υπάρξει αναγκαιότητα για αγωνιώδεις διεκδικήσεις του αυτονόητου, κι ότι τέτοιες βάναυσες πρακτικές κατά των ζώων θα χαθούν στην ιστορία καθώς πρόκειται για ατυχέστατη αντιμετώπιση της ζωής εκ μέρους των ανθρώπων.
Το φιλοζωικό κίνημα της Κύπρου έδωσε ένα τεράστιο αγώνα και πέτυχε μια πολύ σημαντική νίκη και αξίζει τον σεβασμό όλων μας .

Ιδιαίτερα θα αναφερθούμε στον αγώνα που έδωσε η Φωνή των Ζώων της Κύπρου , που είναι μέλος και στην Ομοσπονδία μας , αλλά και στον αγώνα του Κόμματος για τα Ζώα της Κύπρου που κατάφεραν να ανατρέψουν την δρομολόγηση του σχετικού νομοσχεδίου.

Δυστυχώς για την Ελλάδα η διαδικασία σφαγής kosher αποτελεί νόμο ,που θεσπίστηκε από την τότε κυβέρνηση το 2014 με τον νόμο 4235/14 και επισφραγίστηκαν οι τεχνικής διαδικασίες από την τότε κυβέρνηση το 2018.

Δίνουμε ως Ομοσπονδία υπόσχεση , ότι θα προσπαθήσουμε να ανατρέψουμε και να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Κύπρου και στη χώρα μας .

Παραθέτουμε τα ακόλουθα links προς ενημέρωση σχετικά με τον τρόπο σφαγής kosher :

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΙΚΑ! ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΤΑ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΥΘΥΝΗ!

https://www.youtube.com/watch?v=KezHKbUzy0A&feature=youtu.be&fbclid=IwAR1lagAZub9h79pL2IvLAFAYySGOt7G73R7hJawmDV5VvIDFrt4qi9moHeo

https://www.aussiefarms.org.au/videos?id=1be259f0cb&fbclid=IwAR0KHKTVfdnvmxWnU831EvHpamsvfQr7giXVYeqaekHKMrkcNHLVqvyBU4U

πηγή: pfpo.gr


Αφήστε μια απάντηση