Τον ρόλο της Ελλάδας στις δοκιμές για τη ρεμδεσιβίρη αναγνώρισε ο δρ Φαούτσι

Τον ρόλο της Ελλάδας στις δοκιμές για τη ρεμδεσιβίρη αναγνώρισε ο δρ Φαούτσι

Στις Ηνωμένες Πολιτείες ο Άντονι Φάουτσι αναφέρθηκε στα αποτελέσματα δοκιμών για την ρεμδεσιβίρη, με αναφορά και την Ελλάδα, ο Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε και πάλι κατηγορίες κατά της Κίνας όσον αφορά την κρίση του κορονοϊού, ενώ στη Νέα Υόρκη σοκ προκαλούν μακάβρια ευρήματα σε γραφείο τελετών και η κατάσταση στο μετρό.

Τον ρόλο της Ελλάδας στη διεθνή προσπάθεια για την εξεύρεση θεραπείας εναντίον του κορονοϊού, αναγνώρισε ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ, δρ. Άντονι Φαούτσι. Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης που έκανε στο Οβάλ Γραφείο, ο κ. Φαούτσι αναφέρθηκε στα υποσχόμενα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών για τη ρεμδεσιβίρη, λέγοντας ότι οι συγκεκριμένες δοκιμές «ανοίγουν τον δρόμο» για μια πιθανή θεραπεία έναντι του ιού.

«Ήταν μια διεθνής δοκιμή, η οποία έγινε σε πολλά ερευνητικά κέντρα, τα οποία δεν βρίσκονταν μόνο στις ΗΠΑ, αλλά σε διάφορες χώρες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, της Δανίας, της Ισπανίας, της Ελλάδας και του Ηνωμένου Βασιλείου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ ενδέχεται να ανακοινώσει πολύ σύντομα ότι παρέχει κατεπείγουσα έγκριση για τη χορήγηση ρεμδεσιβίρης σε ασθενείς που πάσχουν από κορονοϊό.

Πηγή:ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Δήμητρα Λαχουρή

Αφήστε μια απάντηση