«Βοηθοί Επιβατών» στα ΜΜΕ από Δευτέρα- Νέο σύστημα εισιτηρίων από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ

«Βοηθοί Επιβατών» στα ΜΜΕ από Δευτέρα- Νέο σύστημα εισιτηρίων από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ

«Βοηθοί Επιβατών», οι οποίοι θα δίνουν συμβουλές και οδηγίες στο επιβατικό κοινό θα υπάρχουν από την Δευτέρα στους 45 σημαντικότερους σταθμούς μετεπιβίβασης του Μετρό, όπως ανακοίνωσε, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κ.Α. Καραμανλής. Οι βοηθοί επιβατών θα παρέχουν συμβουλές στο κοινό, ώστε να αποφεύγεται συνωστισμός και θα υπενθυμίζουν τη χρήση μάσκας. Οι πέντε κανόνες, που όπως είπε, «πρέπει να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας», όταν χρησιμοποιούμε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι:

  • Δεν μετακινούμαστε, εάν δεν είναι ανάγκη
  • Δεν μετακινούμαστε, όταν έχουμε κάποια συμπτώματα
  • Δεν χρησιμοποιούμε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, εάν μπορούμε να μετακινηθούμε με κάποιο άλλο μέσο
  • Κρατάμε τις αποστάσεις που ορίζουν οι ειδικοί
  • Φοράμε πάντα μάσκα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Ανέφερε, επίσης, πως από την άλλη εβδομάδα το υπουργείο θα είναι έτοιμο να βγάλει όλο το στόλο των λεωφορείων που φθάνει στον αριθμό των 1.100. Ο υπουργός υπενθύμισε ότι οι κάτοχοι καρτών απεριόριστων διαδρομών, που δεν έκαναν χρήση τους, δεν θα χάσουν τα χρήματα τους, καθώς θα τους δοθεί πίστωση στην αγορά της επόμενης κάρτας και σχεδιάζεται να παρέχεται επιπλέον έκπτωση 10% για όσους προμηθευτούν ετήσιες κάρτες.

Νέο σύστημα εισιτηρίων για την αποφυγή συνωστισμού

Από τη ερχόμενη Δευτέρα 04.05.2020 τίθεται σε πλήρη λειτουργία ο προαστιακός Σιδηρόδρομος Αθηνών (Πειραιάς-Κιάτο, Πειραιάς-Αεροδρόμιο, Αθήνα-Χαλκίδα και Άνω Λιόσια-Κορωπί), ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Για την ελαχιστοποίηση φαινομένων συνωστισμού εντός των συρμών της, και αποκλειστικά για τον προαστιακό εκτός αστικής ζώνης, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. ανέπτυξε ένα σύστημα εισιτηρίων, συνδέοντας πλέον τα δρομολόγια με τον τίτλο μεταφοράς. Έτσι, δίνεται η δυνατότητα να ελέγχεται σε πραγματικό χρόνο ο επιβατικός φόρτος σε κάθε συρμό.

Τα νέα εισιτήρια του προαστιακού συνδέονται με το δρομολόγιο κατά την έκδοσή τους και ισχύουν για μια ώρα πριν έως και δύο ώρες μετά την αναγραφόμενη ώρα αναχώρησης του δρομολογίου που έχει επιλεγεί, ενώ ελέγχονται ηλεκτρονικά στον συρμό από το προσωπικό αμαξοστοιχίας.

Σε περίπτωση που κάποιος δεν πρόκειται να ταξιδέψει ή δεν προλάβει το παραπάνω χρονικό όριο, το εισιτήριο ακυρώνεται ή μεταβάλλεται μέχρι και τις 23:59:59 της ημερομηνίας αναχώρησης του δρομολογίου που αναγράφεται στο εισιτήριο.

Τα εισιτήρια εκδίδονται από το Web (tickets.trainose.gr), το app της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, (androis & ios) και από φυσικά σημεία πώλησης.

Επίσης, είναι υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μάσκας από το επιβατικό κοινό και ο έλεγχος της εφαρμογής του μέτρου θα γίνεται από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, που είναι επιφορτισμένοι με αυτό το καθήκον.

«Δεν μετακινούμαστε όταν έχουμε κάποια συμπτώματα, λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα προσωπικής προστασίας όταν μετακινούμαστε. Μένουμε ασφαλείς.» όπως τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Πηγή:ΕΡΤ,ΑΠΕ

www.ert.gr

Σοφία Χούντα
image}

Αφήστε μια απάντηση