Θεοχάρης στο CNN: «Με ασφάλεια η επανεκκίνηση του τουρισμού»

Για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας και το σχέδιο για τον τουρισμό μίλησε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης στο CNN και τον Ρίτσαρντ Κουέστ.

Ερωτηθείς για το πώς θα καταφέρει η κυβέρνηση «άνοιγμα» του τουρισμού με ασφάλεια, ο κ. Θεοχάρης σημείωσε πως «η Ελλάδα στη διάρκεια τη κρίσης επέδειξε ηγετική ικανότητα στον τρόπο με το οποίο αντιμετώπισε τόσο αποτελεσματικά και με τρόπο που μεταφέρει το μήνυμα της υπευθυνότητας απέναντι στους πολίτες. Η ίδια λογική θα ισχύσει, καθώς σταδιακά επανεκκινούμε (ανοίγουμε) την οικονομία και θέτουμε πάλι σε λειτουργία (ανοίγουμε) τη σύνδεσή μας με άλλες χώρες».

Ο κ. Θεοχάρης τόνισε πως υπάρχει πίεση προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για κοινό έδαφος ως προς την ανάγκη κοινών κανόνων που θα επιτρέψουν τα αεροπορικά ταξίδια. «Δυστυχώς έχουμε δει διαφόρων ειδών διαφορετικά μηνύματα από διάφορες χώρες ως προς το αν οι άνθρωποι θα πρέπει να σκεφτούν τις διακοπές ή να ταξιδέψουν με αεροπλάνο. Ελπίζουμε ότι τα μηνύματα αυτά θα επιστρέψουν πάλι στην κοινή λογική, στο ότι χρειάζεται επανεκκίνηση της οικονομίας. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι μέσω της επιχειρηματικής δραστηριότητας μπορεί κανείς να δημιουργήσει τον πλούτο που απαιτείται για την υποστήριξη προς το σύστημα υγείας που τόσο χρειαζόμαστε τώρα».

Ο υπουργός, αναφερόμενος στο άγχος των επίδοξων επισκεπτών για κοινωνική αποστασιοποίηση, τόνισε πως φέτος θα είναι ένα σημείο καμπής για τον τουρισμό. «Βραχυπρόθεσμα πρέπει να βρούμε ένα διαφορετικό μοντέλο, έναν διαφορετικό τρόπο λειτουργίας κατά τη διάρκεια αυτού του καλοκαιριού που ο κίνδυνος είναι αυξημένος. Και φυσικά είμαστε σε συνεχείς συζητήσεις με τους ειδικούς μας στον τομέα της υγείας, οι οποίοι μας καθοδήγησαν τόσο διεξοδικά και τόσο καλά» σημείωσε, προσθέτοντας πως «μακροπρόθεσμα ο τουρισμός θα αλλάξει. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι αυτό είναι ένα τεράστιο σοκ που θα επηρεάσει τον τρόπο που ταξιδεύει ο κόσμος, και που κάνει διακοπές. Αυτό είναι βέβαιο».

Ερωτηθείς για το αν θα επιδειχτεί ανάλογη αποφασιστικότητα στην επιβολή των απαραίτητων μέτρων για την αποτροπή ενδεχόμενης έξαρσης στην περίοδο των διακοπών, ο κ. Θεοχάρης σημείωσε πως «αν υπάρχει κάτι που κερδίσαμε από την κρίση, η Ελλάδα φαινόταν ανέκαθεν να είναι, το μαύρο πρόβατο – εάν θέλετε – της οικογένειας, αυτή τη φορά έδειξε ότι είναι το καλό παράδειγμα, και αυτό συνέβη όχι μόνον μέσα από τις εξαιρετικά ορθές αποφάσεις αυτής της κυβέρνησης αλλά επίσης μέσα από το είδος της υπευθυνότητας που επέδειξαν οι Έλληνες στη διάρκεια αυτής της κρίσης. Και αυτό που μπορούμε να προσδοκούμε είναι ότι το ίδιο είδος υπευθυνότητας θα επιδείξουν οι Έλληνες ξενοδόχοι, οι Έλληνες επαγγελματίες το καλοκαίρι. Θα θέσουμε και θα παρέχουμε τα πρωτόκολλα που χρειάζεται να ακολουθηθούν, ασφαλώς θα πραγματοποιούμε και τους ελέγχους, αλλά σίγουρα αναμένουμε τη συνεργασία που απαιτείται».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιο σας

Αφήστε μια απάντηση