Ψάχνει 10 δισ. για τις τράπεζες ο Στουρνάρας

Η αγωνία που επικρατεί για την επόμενη ημέρα στην ελληνική οικονομία είναι έκδηλη σε όλους. Και στην κυβέρνηση και στους πολίτες αλλά και στους αρμόδιους οικονομικούς παράγοντες που αναζητούν λύσεις.

Ο φόβος μιας νέας, βαθιάς ύφεσης που θα πλήξει τους πάντες και θα φέρει νέα μνημόνια, κινητοποιεί όλες τις δυνάμεις που μπορούν να βοηθήσουν ώστε να μη συμβούν τα παραπάνω.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κεντρικό ρόλο στην αναζήτηση χρημάτων ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα την επόμενη ημέρα, ειδικά στον τραπεζικό τομέα, έχει αναλάβει η Τράπεζα της Ελλάδας.

Ολοι αντιλαμβάνονται πως αν «πέσουν» οι τράπεζες θα καταρρεύσει και η οικονομία και για το λόγο αυτό γίνονται από τώρα προσπάθειες ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα.

Ο κεντρικός τραπεζίτης, Γιάννης Στουρνάρας, βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τον πρωθυπουργό και το οικονομικό επιτελείο ώστε να βρεθούν οι βέλτιστες λύσεις για τον τραπεζικό κλάδο.

Ο κ. Στουρνάρας, λένε οι πληροφορίες, βρίσκεται σε διαρκείς συζητήσεις στην Φραγκφούρτη και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ώστε να είναι έτοιμα περί τα 10 δις ευρώ για τις ελληνικές τράπεζες.

Διεκδικεί δηλαδή διπλάσιο ποσό για το τραπεζικό σύστημα από αυτό που έχει υπολογιστεί ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα ρευστότητας.

Κάτι τέτοιο θα καθιστούσε ισχυρό το σύστημα την επόμενη ημέρα, δεν θα υπήρχαν δηλαδή κλυδωνισμοί που θα το έθεταν σε κίνδυνο. Και φυσικά η ελληνική οικονομία θα κέρδιζε διαρκώς χρόνο ώστε η Ευρώπη να λάβει πιο ισχυρές αποφάσεις και να κάνει πιο αποφασιστικές κινήσεις προκειμένου να περιοριστούν οι ζημιές από την κρίση του κοροναϊού.

Το επόμενο διάστημα ο Ελληνας κεντρικός τραπεζίτης θα πυκνώσει τις επαφές του με τους υπόλοιπους κεντρικούς τραπεζίτες ενώ θα συνεχίσει να κάνει παρεμβάσεις προς την κατεύθυνση της ανάγκης λήψης κοινής δράση στην Ευρώπη.

Κάτι που μεταφράζεται στην υποστήριξη του κ. Στουρνάρα της λύσης του κορονο-ομολόγου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Αφήστε μια απάντηση