Resident Evil 2: Πέθανε ο voice actor του original video game

Εδώ και λίγες ημέρες οι φαν της σειράς Resident Evil έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν το remake του Resident Evil 3, ενώ από πέρυσι τον Ιανουάριο είναι διαθέσιμο το remake του Resident Evil 2.

Ωστόσο, θα πάμε λίγα χρόνια πίσω, όταν κυκλοφόρησε το original RE2. Η ημερομηνία κυκλοφορίας του ήταν στις 21 Ιανουαρίου 1998 για PlayStation, PC, Nintendo64, GameCube, Game.com και Dreamcast.

Εκ των βασικών πρωταγωνιστών στην υπόθεση του παιχνιδιού ήταν ο Leon S. Kennedy, ένας αστυνομικός που από την πρώτη μέρα των καθηκόντων του προσπαθούσε να σώσει την πόλη Raccoon από έναν ιό, ο οποίος μετέτρεψε τους περισσότερους πολίτες της σε ζόμπι.

Τη φωνή του Leon είχε αναλάβει ο voice actor, εν ονόματι Πολ Χάνταντ. Γεννήθηκε στο Μπέρμινγκχαμ της Αγγλίας στις 20 Μαΐου 1963, είχε καναδική υπηκοότητα και ήταν εν ενεργεία ηθοποιός από το 1986 μέχρι το 2009, συμμετέχοντας σε αρκετές σειρές και ταινίες, δίνοντας τη φωνή και σε μερικούς πρωταγωνιστές της animation σειράς X-Men (1992-1996).

Τα τελευταία χρόνια έπασχε από καρκίνο στο λαιμό και νικήθηκε από την επάρατη νόσο μέσα στην εβδομάδα, όπως ενημέρωσε ο λογαριασμός Resident Evil Wiki στο Twitter.

«Ενημερωθήκαμε πρόσφατα ότι ο Πολ Χάνταντ, η φωνή του Leon στο original Resident Evil 2, πέθανε αυτή την εβδομάδα, μετά από μάχη με τον καρκίνο του λαιμού στο τρίτο στάδιο Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια και τους φίλους του», ανέφερε το ποστ. RIP.

Πηγή

Resident Evil 2: Πέθανε ο voice actor του original video gameTechblog.gr

Νίκος Τσιώκος