Ανθισμένη κερασιά 1.000 ετών

Perierga.gr - Ανθισμένη κερασιά 1.000 ετών

Σχεδόν κάθε άνοιξη, χιλιάδες τουρίστες διασχίζουν ένα μονοπάτι γύρω από τον κορμό μιας τεράστιας κερασιάς στο Μιχάρου της Ιαπωνίας. Το δέντρο είναι 1.000 ετών και είναι γνωστό με το όνομα Takizakura, που σημαίνει κερασιά-καταρράκτης. Φέτος ωστόσο, δεν υπάρχουν πλήθη γύρω από το αρχαίο, ανθισμένο δέντρο για να το θαυμάσουν.

«Για μένα, το δέντρο είναι μια υπενθύμιση ότι η φύση είναι ισχυρή. Η φύση μπορεί να ξεπεράσει το οτιδήποτε», δήλωσε ο Κάζουε Οτόμο, κάτοικος της περιοχής. Οι υπάλληλοι του δήμου έχουν τοποθετήσει στηρίγματα στα κλαδιά της κερασιάς για να συνεχίσει να μεγαλώνει.

Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που το δέντρο έμενε χωρίς κοινό να το κοιτάζει. Το Μιχάρου βρίσκεται στην περιφέρεια της Φουκουσίμα στη βόρεια Ιαπωνία, όπου σημειώθηκε μία από τις ισχυρότερες πυρηνικές καταστροφές στον κόσμο το 2011. Για χρόνια, ο φόβος της ακτινοβολίας εμπόδιζε τους ανθρώπους να επισκεφθούν το φημισμένο δέντρο.

Το Takizakura είναι ένα συγκεκριμένο είδος κερασιάς και αποτελεί ένα δέντρο που απλώνεται προς όλες τις κατευθύνσεις και δημιουργεί μια εκπληκτική θέα, σύμφωνα με τον επίσημο τουριστικό ιστότοπο.

Για όσους θέλουν να δουν την ανθισμένη κερασιά από την ασφάλεια και την άνεση του σπιτιού τους, το Google Earth έχει συμπεριλάβει το φημισμένο δέντρο σε μια εικονική περιήγηση στις πιο όμορφες κερασιές σε όλο τον κόσμο.

No votes yet.
Please wait…

Αφήστε μια απάντηση