Ενημέρωση ΕΟΔΥ-ΓΓΠΠ: (live)

Ενημέρωση ΕΟΔΥ-ΓΓΠΠ: (live)

Η καθημερινή ενημέρωση από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγο Σ. Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά.

Σε καραντίνα σε ξενοδοχείο στην Ομόνοια βρίσκονται 49 φοιτητές, οι οποίοι επέστρεψαν από την Ιταλία. Ελήφθησαν δείγματα και αναμένονται τα αποτελέσματα.

Παρατείνεται μέχρι τις 15 Μαΐου η προσωρινή απαγόρευση πτήσεων από Ιταλία, Ισπανία, Τουρκία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ολλανδία και Γερμανία προς Ελλάδα και αντίστροφα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η λήψη δειγμάτων από τον οικισμό Ρομά του Τυρνάβου, καθώς και σε ακόμα δέκα οικισμούς της Θεσσαλίας. Εν τω μεταξύ, αρνητικά ήταν τα 326 δείγματα που ελήφθησαν από τον οικισμό των Ρομά στο Δροσερό, καθώς και από την περιοχή του Τοπείρου στην Ξάνθη.

Ένας 48χρονος από το Καμερούν είναι το πρώτο θετικό δείγμα κορονοϊού στην Καρδίτσα και ήδη έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτηση των επαφών του. Ο άντρας μένει μόνιμα στην Καρδίτσα, με πρόγραμμα που χρηματοδοτεί η Διεθνής Αμνηστία για τους πρόσφυγες και είχε ταξιδέψει προ ημερών στην Αθήνα. Όταν ο 48χρονος εμφάνισε συμπτώματα προσήλθε στο νοσοκομείο της Καρδίτσας με τα πόδια, προκειμένου να μην έρθει σε επαφή με άλλους ανθρώπους και αργά χθες το βράδυ βάσει του δείγματος, βρέθηκε θετικός. Νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας.

Κλειστά θα είναι τη Μεγάλη Παρασκευή τα κοιμητήρια σε όλη τη χώρα, καθώς συγκαταλέγονται στους χώρους λατρείας και υπόκεινται στους σχετικούς περιορισμούς.

Οι αρμόδιοι τονίζουν ότι πρέπει να παραμείνουμε σε εγρήγορση και να σεβαστούμε τις απαγορεύσεις που ισχύουν μέχρι τις 27 Απριλίου. Επαναλαμβάνουν ότι δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων για την Ανάσταση και την Κυριακή του Πάσχα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στη ΕΡΤ, δήλωσε ότι οι πολίτες θα γνωρίζουν μέχρι τις 27 Απριλίου ποιοι θα είναι οι άξονες του σχεδίου για τη σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, που θα εφαρμοστούν από τις αρχές Μαΐου.

www.ert.gr

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΤΡΩΝΑΚΗΣ
image}

Αφήστε μια απάντηση