Τσιόδρας κατά ενδοοικογενειακής βίας: Καλύτερα να βγω έξω και να φάω πρόστιμο παρά να χτυπήσω αγαπημένο μου πρόσωπο

Ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας έστειλε σήμερα το δικό του μήνυμα κατά της ενδοοικογενειακής βίας μετά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας, τονίζοντας μάλιστα πως είναι χίλιες φορές προτιμότερο «να περπατήσω έξω και να πάρω πρόστιμο, παρά να κάνω κακό σε ένα δικό μου πρόσωπο».

Συγκεκριμένα, αναφορικά με τα φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας που τυχόν να υπάρξουν, λόγω του αναγκαστικού περιορισμού των μετακινήσεων και του «εγκλεισμού» στα σπίτια μας, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ανέφερε: «Ο κορονοϊός είναι ένας ιός που μας περιορίζει, μας κάνει να κρατούμε αποστάσεις. Η έκκληση για ειρήνη στο σπίτι και στα σπιτικά όλου του κόσμου, όπως ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτιέρες, μας θυμίζει κάτι πολύ σημαντικό. Θα προτιμούσα χίλιες φορές να περπατήσω έξω και να πάρω πρόστιμο παρά να κάνω κακό σε ένα δικό μου πρόσωπο… Τέτοια φαινόμενα στην Ελλάδα δεν έχουν θέση».

Και πρόσθεσε: «Ο ιός αλλάζει τις συνήθειες της καθημερινότητάς μας. Ένας ιός μας περιορίζει. Αλλά δεν πρέπει να καταργεί την κατανόηση του διπλανού μας. Φαινόμενα οικογενειακής βίας είναι απαράδεκτα».


Αφήστε μια απάντηση