Εικόνες από την καραντίνα στη Ν. Σμύρνη Λάρισας, άρχισε η τροφοδοσία – Τρία νέα κρούσματα στον οικισμό

Με αστυνομική παρουσία σε συγκεκριμένα σημεία εξελίσσεται η δεύτερη ημέρα καραντίνας στο τμήμα της συνοικίας Νέα Σμύρνη, στη Λάρισα.

Η νύχτα κύλησε χωρίς να καταγραφούν προβλήματα, ενώ στην ευρύτερη συνοικία πραγματοποιούνται απολυμάνσεις.

Από νωρίς το πρωί συνεργεία του Δήμου Λαρισαίων, με τους αντιδημάρχους Γιώργο Ζαούτσο, Ντίνο Διαμάντο και Γιάννη Αλεξούλη, στήνουν τις υποδομές από τις οποίες θα γίνεται η τροφοδοσία των κατοίκων της Νέας Σμύρνης που διαμένουν εντός του χώρου καραντίνας.

Αναλυτικά, η τροφοδοσία θα γίνεται από τα παρακάτω σημεία:

  • Σωκράτους και Πλάτωνος
  • Αρχιμήδους και Πλάτωνος
  • Τέρμα Πλάτωνος και Βοιωτίας
  • Δανάης και Aεροδρομίου
  • Δανάης και Αρχιμήδους
  • Ροδιάς και Καραμανλή

Στο μεταξύ τρία επιπλέον κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν ανάμεσα στα 133 δείγματα που ελήφθησαν από την περιοχή του οικισμού των Ρομά στη συνοικία .Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έκανε λόγο για αισιόδοξα στοιχεία εξηγώντας ότι τα δείγματα αυτά εξετάστηκαν σε τοπικό επίπεδο ενώ εκκρεμούν τα αποτελέσματα από 200 δείγματα που έλαβε ο ΕΟΔΥ.

Την ίδια ώρα ανησυχία προκαλεί η καταγγελία του Δημάρχου Κιλελέρ, την οποία μεταφέρει το onlarissa.gr, σύμφωνα με την οποία εκατοντάδες Ρομά από τη Νέα Σμύρνη έχουν μετακινηθεί από την περασμένη Πέμπτη όταν υπήρχαν οι πρώτες φήμες για καραντίνα στην περιοχή κυρίως σε χωριά κοντά στη Λάρισα, όπου υπάρχουν κάποιες οικογένειες Ρομά.

Πληροφορίες: larissanet, onlarissa


Αφήστε μια απάντηση