Xiaomi Mi A3: Ξεκινάει η αναβάθμιση σε Android 10 για τρίτη φορά

Xiaomi Mi A3 Android 10 update

Πέραν των Pixel smartphones, οι συσκευές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Android One είναι από τις πρώτες που παίρνουν τις νέες αναβαθμίσεις του λειτουργικού συστήματος Android. Η Xiaomi όμως φαίνεται πως δυσκολεύεται να κρατήσει αυτή την υπόσχεση.

Στις αρχές του Μαρτίου ξεκίνησε η πρώτη προσπάθεια για την αναβάθμιση των συσκευών Xiaomi Mi A3 σε Android 10, αλλά πολύ γρήγορα η εταιρεία απέσυρε το update. Ο λόγος φαίνεται να ήταν τα bugs που ανέφεραν όσοι άτυχοι χρήστες πρόλαβαν να αναβαθμίσουν, με πολλούς να καταλήγουν με bricked συσκευές.

Η δεύτερη προσπάθεια

Η δεύτερη προσπάθεια ήρθε στα μέσα του Μαρτίου, χωρίς να λείπουν και εκεί τα προβλήματα. Η εταιρεία γνωστοποίησε πως είχε λύσει όλα τα προβλήματα που είχαν εντοπιστεί στην πρώτη απόπειρα αναβάθμισης, όμως το Android 10 φαίνεται να αχρήστευε εντελώς τον αισθητήρα δαχτυλικού αποτυπώματος, κάτι που οδήγησε σε εκ νέου απόσυρση του update.

Τρίτη και φαρμακερή;

Φαίνεται πως ήρθε η τρίτη (και φαρμακερή;) προσπάθεια της Xiaomi. Η νέα αναβάθμιση (V11.0.11.0 QFQMIXM) έχει αρχίσει να διατίθεται σταδιακά μέσω OTA, με την ελπίδα βέβαια ότι όλα τα προβλήματα πλέον έχουν λυθεί. Το πακέτο έχει μέγεθος 1.33GB και προσφέρει την πολυπόθητη εμπειρία Android 10, δηλαδή την επιλογή για σκούρο θέμα, τη νέα επιλογή πλοήγησης στο σύστημα μέσω χειρονομιών καθώς και το αναβαθμισμένο επίπεδο ασφαλείας.

Πηγή

Xiaomi Mi A3: Ξεκινάει η αναβάθμιση σε Android 10 για τρίτη φοράTechblog.gr

Κώστας Λεοντιάδης