Κίνδυνος λιμοκτονίας για τα αδέσποτα ζώα λόγω καραντίνας…

Η παραμονή των περισσότερων στα σπίτια τους δεν κάνει εφικτή την σίτιση των αδέσποτων ζώων ιδιαίτερα στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Η σύσταση των ελληνικών αρχών για παραμονή στο σπίτι για μη διασπορά του κορωνοϊού μπορεί να αρχίζει να τηρείται σε μεγάλο βαθμό από τους πολίτες της χώρας, ωστόσο όπως όλα δείχνουν τα αδέσποτα ζώα αντιμετωπίζουν έναν άλλον κίνδυνο, αυτόν του θανάτου από την πείνα.

Σύμφωνα με την Κοινωνική Οργάνωση Αντικρίση, στις αστικές ζώνες μετά τα πρωτοφανή αλλά απαραίτητα για τη διασφάλιση της Δημόσιας υγείας μέτρα που επέβαλε η Κυβέρνηση, τα αδέσποτα κινδυνεύουν να πεθάνουν από την πείνα αφού τα περισσότερα σιτίζονταν από φιλόζωους επαγγελματίες ή εργαζόμενους που σήμερα λόγω του κορωνοϊού παραμένουν μακριά από τις εργασίες τους.

«Παρακαλούνται όλοι όσοι μπορούν, να προσφέρουν τροφή στους τετράποδους μας φίλους καθώς και νερό που και αυτό είναι σχεδόν αδύνατο να το βρουν», αναφέρει χαρακτηριστικά η οργάνωση.

Μεγάλο είναι το πρόβλημα στα αστικά κέντρα και με την σίτιση των πτηνών, όπου μεγάλοι πληθυσμοί περιστεριών, γλάρων, κορακιών, σπουργιτιών και άλλων πτηνών της πόλης, όπως π.χ. παπαγάλων, αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα και τον ίδιο κίνδυνο με τα αδέσποτα, αυτό της λιμοκτονίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πτηνά των πόλεων έχουν μάθει να σιτίζονται από τον άνθρωπο, σήμερα που λίγοι είναι αυτοί που κυκλοφορούν τα πτηνά αυτά πεθαίνουν από την πείνα μιας που η νοημοσύνη τους είναι τέτοια που δε τους επιτρέπει την αποδημία.

Πηγή: voria.gr


Αφήστε μια απάντηση