Η Xiaomi ετοιμάζει smartphone με κάμερα 144 Megapixel;

Η Xiaomi ετοιμάζει smartphone με κάμερα 144 Megapixel;

Η Xiaomi είναι συνήθως η πρώτη εταιρεία στον κόσμο η οποία φέρνει στην αγορά κάμερες οι οποίες ενσωματώνουν αισθητήρες με περισσότερα megapixel. Ήταν για παράδειγμα η πρώτη εταιρεία που έφερε smartphone με κάμερα 48MP, μετά ακολούθησε το Note 8 Pro με 64MP και τέλος το Mi Note 10 το οποίο ενσωματώνει κάμερα 108MP. Σύμφωνα τώρα με νέες πληροφορίες, η Κινεζική εταιρεία ετοιμάζει ένα smartphone το οποίο θα ενσωματώνει κάμερα με αισθητήρα 144 Megapixel.

Ενδιαφέρει επίσης: Μάθαμε τις τιμές των Xiaomi Mi 10 Pro και Mi 10 στην Ελλάδα

Μία ακόμη εταιρεία η οποία φημολογείται ότι εργάζεται πάνω σε ένα τέτοιο project είναι η Samsung και πιθανόν και αυτός ο αισθητήρας να αναπτυχθεί με τη συνεργασία των δύο εταιρειών όπως ακριβώς συνέβη και με τον ISOCELL Bright HMX 108MP.

Προς το παρόν, η ανάπτυξη ενός τέτοιου αισθητήρα βρίσκεται στα πρώιμα στάδια ωστόσο το smartphone που λέγεται ότι θα ενσωματώνει μία τέτοια κάμερα ίσως ονομάζεται Mi CC10 ή Mi 10S Pro. Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι οι παραπάνω πληροφορίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί και δεν γνωρίζουμε αν και πότε θα κυκλοφορήσει ένα τέτοιο smartphone.

Πηγή

Η Xiaomi ετοιμάζει smartphone με κάμερα 144 Megapixel;Techblog.gr

Γιώργος Ανδρονικίδης