Ενημέρωση για τον κορονοϊό από ΕΟΔΥ-ΓΓΠΠ (live)

Ενημέρωση για τον κορονοϊό από ΕΟΔΥ-ΓΓΠΠ (live)

Η καθημερινής ενημέρωση για την πορεία της επιδημίας του κορονοϊού από τον εκπρόσωπος του υπ. Υγείας λοιμωξιολόγο Σ. Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Τα 57 φθάνουν πλέον τα θύματα από τον κορονοϊό στη χώρα μας , καθώς πριν από λίγο εξέπνευσε ένας 52χρονος που νοσηλευόταν στο ΑΤΤΙΚΟ Νοσοκομείο. Τρεις ακόμη άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους τις τελευταίες ώρες. Πρόκειται για έναν 66χρονο από το χωριό Μαυροβούνι Πέλλας, ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της Έδεσσας, έναν 78χρονο που κατέληξε στην Αλεξανδρούπολη και μια 72χρονη γυναίκα από το Καρυοχώρι Εορδαίας, η οποία ήταν διασωληνωμένη σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα μας ανέρχονται σε 1.544 και σε ποσοστό 75% έχουν χρόνια νοσήματα ή είναι άνω των 70 ετών.

Στη Θεσσαλονίκη, στο ΑΧΕΠΑ μπήκαν σε καραντίνα προληπτικά πέντε γιατροί και 25 άτομα από το προσωπικό της Παθολογικής Κλινικής μετά το επιβεβαιωμένο κρούσμα ειδικευόμενης γιατρού, η οποία νοσηλεύεται.

Κλειστό θα είναι μέχρι τις 8 Απριλίου και το Κέντρο Υγείας στη Νέα Μάδυτο του δήμου Βόλβης καθώς δύο εργαζόμενοι βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Σε υγειονομικό περιορισμό για 14 ημέρες τέθηκε η δομή φιλοξενίας στη Ριτσώνα, όπου ζουν 2.500 άνθρωποι και ήδη 23 άνθρωποι που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, απομακρύνθηκαν από τη δομή, ενώ υσνεχίζονται οι έλεγχοι σε εργαζόμενους και φιλοξενούμενους.

Κλείνει από τη Δευτέρα 6 Απριλίου η παραλία του Βόλου, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος διασποράς του κορονοϊού, καθώς παρατηρήθηκε συνωστισμός περιπατητών και αθλουμένων.

Στη Μύκονο ,αναστέλλονται για 14 μέρες όλες οι οικοδομικές εργασίες δημόσιων και ιδιωτικών έργων , καθώς 69χρονη γυναίκα βρέθηκε θετική στον κορονοϊό.

Εν τω μεταξύ, οδηγίες για την προστασία βρεφών, παιδιών και εφήβων από τον κορονοϊό, εξέδωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, σημειώνοντας ότι και στα παιδιά πρέπει να ακολουθηθούν οι ίδιοι τρόποι προφύλαξης, που αφορούν τον γενικό πληθυσμό. Οι επιστήμονες τονίζουν ότι ο ιός δεν μεταδίδεται στο έμβρυο, αλλά στο νεογέννητο, αν η μητέρα είναι θετική.

Στον ανασχεδιασμό των υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και στην ενδυνάμωση του ρόλου τους στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, προχωρά το υπουργείο Υγείας. Τ

www.ert.gr

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΤΡΩΝΑΚΗΣ
image}

Αφήστε μια απάντηση