Intel 10th Gen Comet Lake H: Φέρνουν τα 5.3GHz στους φορητούς υπολογιστές

Intel 10th Gen Comet Lake H Series

Η Intel ανακοίνωσε του επόμενους Core επεξεργαστές της, και επιτέλους είδαμε κάποια δυνατά χαρτιά. Οι Intel 10th Gen Comet Lake H είναι μία σειρά πανίσχυρων επεξεργαστών που σχεδιάστηκαν για χρήση σε high-end gaming laptops. Τα νέα chips έχουν TDP 45W και ταχύτητες που ξεπερνούν τα 5.0GHz.

Τα νέα chips

Το αστέρι της σειράς είναι ξεκάθαρα το Core i9 μοντέλο. Ο Core i9-10980ΗK της 10th Gen Comet Lake H Series έχει οκτώ πυρήνες, 16 threads, και είναι χρονισμένος στα 2,4GHz ενώ με boost φτάνει στα 5,3GHz.

Intel 10th Gen Comet Lake H Series

Ειδικά οι i9 και i7 έχουν ένα νέο χαρακτηριστικό που ονομάζεται “Thermal Velocity Boost” που βοηθά στην επίτευξη ταχυτήτων που ξεπερνούν τα 5.0GHz ενισχύοντας αυτόματα τον χρονισμό κατά 200MHz όταν η θερμοκρασία του επεξεργαστή είναι 65 βαθμοί Κελσίου ή χαμηλότερη.

Οι νέοι Intel 10th Gen Comet Lake H είναι βασισμένοι σε 14nm επεξεργασία, και όχι στη 10nm των Ice Lake, ούτε την 10nm+ των επερχόμενων Tiger Lake επεξεργαστών. Αυτό σημαίνει ότι αρκετά από τα θετικά στοιχεία των 10nm Ice Lake, όπως η Gen 11 Iris Plus, δεν αποτελούν χαρακτηριστικά των νέων επεξεργαστών. Το 14nm node βοηθά στην επίτευξη καλύτερων επιδόσεων από ότι σε έναν 10nm, ενώ τα νέα laptops είναι εφοδιασμένα με Nvidia RTX Super GPUs.

Τέλος, οι 10th Gen Comet Lake H διαθέτουν μερικά από τα καλύτερα στοιχεία των 10th Gen της εταιρείας, όπως η υποστήριξη Wi-Fi 6 και Thunderbolt 3. Επιπλέον, όλοι οι επεξεργαστές υποστηρίζουν Intel Optane.

Τα πρώτα laptops

Ήδη αρκετές εταιρείες ανακοίνωσαν gaming laptops που θα κουβαλάνε τους Intel 10th Gen Comet Lake H. Οι Asus, MSI, Gigabyte, και άλλες, θα κυκλοφορήσουν τις επόμενες εβδομάδες υπολογιστές που θα διαθέτουν τα νέα chips.

Πηγή

Intel 10th Gen Comet Lake H: Φέρνουν τα 5.3GHz στους φορητούς υπολογιστέςTechblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος