Eπιπτώσεις στις φορολογικές δηλώσεις και τις αντικειμενικές αξίες λόγω κορονοϊού

Eπιπτώσεις στις φορολογικές δηλώσεις και τις αντικειμενικές αξίες λόγω κορονοϊού

Θετική έκπληξη αποτέλεσε η πορεία εσόδων το Μάρτιο, παρά τους φόβους ότι η κρίση του κορονοϊου θα οδηγούσε σε στάση πληρωμών. Ο χρόνος για το άνοιγμα της πλατφόρμας που αφορά στην «επιστρεπτέα προκαταβολή» μετρά αντίστροφα.

Στην παράταση των φετινών φορολογικών δηλώσεων σχεδιάζει να προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών, λόγω της αναστάτωσης που έχει προκαλέσει η κρίση του κορονοϊού. Σύμφωνα με πληροφορίες, η καταληκτική ημερομηνία της 30ης Ιουνίου, ενδέχεται να μεταφερθεί κατά δύο ή τρεις μήνες, ανάλογα με την εξέλιξη της κρίσης.

«Το πότε θα την εξαγγείλουμε και το διάστημα ενδεχόμενης παράτασης είναι μια δεύτερη κουβέντα», δήλωσε ο Υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Την ικανοποίησή του για τα έσοδα του Μαρτίου, παρά τις συνέπειες του κορονοϊού εξέφρασε ο Χρήστος Σταϊκούρας, αναφερόμενος παράλληλα στην καταβολή, εντός του Απριλίου, της επιστρεπτέας προκαταβολής σε χιλιάδες επιχειρήσεις με έως 500 εργαζόμενους.

Στην αναστολή της διαδικασίας επαναπροσδιορισμού των αντικειμενικών αξιών, προχωρά το υπουργείο Οικονομικών λόγω των αρνητικών συνεπειών που έχει στην αγορά ακινήτων η κρίση του κορονοϊού.

Ρεπορτάζ: Άκης Αθανασόπουλος

Πηγή: EΡΤ

www.ert.gr

Νάσος Μπράτσος

Αφήστε μια απάντηση