Αποβολή του Όρμπαν από το ΕΛΚ ζητούν Μητσοτάκης και 11 Ευρωπαίοι αρχηγοί κομμάτων

Αποβολή του Όρμπαν από το ΕΛΚ ζητούν Μητσοτάκης και 11 Ευρωπαίοι αρχηγοί κομμάτων

Επιστολή στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Ντόναλντ Τουσκ έστειλε ο πρωθυπουργός μαζί με άλλους 12 επικεφαλής κομμάτων της Ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς και αφορά τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν.

Την αποβολή του κόμματος Fidesz, του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας, Όρμπαν, από το ΕΛΚ μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στη χώρα ζητούν, με επιστολή τους στον Ντόναλντ Τουσκ ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μαζι με την πρωθυπουργό της Νορβηγίας, Erna Solberg και άλλους έντεκα επικεφαλής κομμάτων της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς.

Στην επιστολή επισημαίνεται η έντονη ανησυχία για τη νομοθεσία που πέρασε από το Κοινοβούλιο της Ουγγαρίας στις 30 Μαρτίου και η οποία επιτρέπει στην κυβέρνηση της Ουγγαρίας να επεκτείνει επ΄ αόριστον την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ επιτρέπει στον πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν, να κυβερνά με διατάγματα.

«Πρόκειται για σαφή παραβίαση των ιδρυτικών αρχών της φιλελεύθερης δημοκρατίας και των ευρωπαϊκών αξιών. Η μάχη κατά του covid-19 απαιτεί εκτεταμένα μέτρα, ωστόσο ο ιός δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για την επέκταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης επ΄αόριστον», αναφέρεται στην επιστολή.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Δ. Γκάτσιος

www.ert.gr

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΤΡΩΝΑΚΗΣ
image}

Αφήστε μια απάντηση