Skype: Τεράστια αύξηση ενεργών χρηστών, 40 εκατ. την ημέρα

Skype

Το Skype αποτελούσε πάντα μία από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων και πραγματοποίησης κλήσεων, τόσο φωνής όσο και βίντεο. Η Microsoft ανακοίνωσε εχθές πολλές αλλαγές και προσθήκες για τα προϊόντα της, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε κάποια στατιστικά δεδομένα.

Τεράστια άνοδο στα online προϊόντα

H Microsoft δήλωσε ότι η πλατφόρμα τηλεδιασκέψεων που διαθέτει, η Teams, καθώς και οι υπηρεσίες του Xbox είδαν αύξηση της τάξεως του 775%. Παράλληλα, αποκάλυψε ότι τον τελευταίο μήνα η χρήση του Skype εκτοξεύτηκε.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Microsoft, η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων και πραγματοποίησης κλήσεων/βιντεοκλήσεων έχει πλέον 40 εκατομμύρια ημερήσιους χρήστες, με βάση τα στοιχεία που κατέγραψε η εταιρεία τον τελευταίο μήνα. Όπως τονίζει η ίδια, αυτό το νούμερο μεταφράζεται σε αύξηση της τάξεως του 70% μέσα σε έναν μήνα.

Επιπλέον, η Microsoft ανέφερε ότι πλέον οι χρήστες του Skype αφιερώνουν 220% περισσότερο χρόνο σε κλήσεις μέσω της εφαρμογής, σε σύγκριση με αντίστοιχες περιόδους.

Τα υπόλοιπα apps

Όσον αφορά άλλα δημοφιλή apps, η Microsoft δήλωσε ότι οι ημερήσιοι χρήστες του Teams αυξήθηκαν από τα 20 εκατομμύρια που ήταν τον Νοέμβριο στα 44 εκατομμύρια.

Αντίστοιχη αύξηση είδε και το Slack, το οποίο αποτελεί τον κύριο αντίπαλο του Teams και κατάφερε να ξεπεράσει τα 12,5 εκατομμύρια ταυτόχρονα ενεργούς χρήστες.

Πηγή

Skype: Τεράστια αύξηση ενεργών χρηστών, 40 εκατ. την ημέραTechblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος