Huawei P40 Pro: Βγαίνει πρώτο στο DxOMark

Huawei P40 Pro DxOMark

Η κινέζικη κατασκευάστρια σχεδιάζει πάντα τα μοντέλα της σειράς P ως φωτογραφικά θηρία. Όπως είναι λογικό, τα P40 δεν αποτελούν εξαίρεση, και το Huawei P40 Pro κατέκτησε με ευκολία την κορυφή του DxOMark.

Βαθμολογία

Η συνολική βαθμολογία που συγκέντρωσε το Huawei P40 Pro είναι 128 πόντοι, και έτσι κατέβασε στη δεύτερη θέση τα Oppo Find X2 Pro και Xiami Mi 10 Pro με 124 πόντους. Εξετάζοντας την ανάλυση της βαθμολογίας, το P40 Pro πήρε 140 πόντους για τη φωτογραφία και 105 για το βίντεο, πρόκειται για τις υψηλότερες βαθμολογίες που έχει δώσει ποτέ το DxOMark.

Huawei P40 Pro DxOMark

Η ανάλυση των επιδόσεων

Το DxOMark αναφέρει ότι το Huawei P40 Pro είναι το καλύτερο από οποιοδήποτε smartphone έχει δοκιμάσει. Στα θετικά της φωτογραφίας σημειώνει ότι έχει πολύ ευρύ δυναμικό εύρος, καλή καταγραφή λεπτομερειών τόσο σε μέσο όσο και αυξημένο ζουμ, και γρήγορο autofocus σε κάθε περίπτωση.

Επιπλέον, η αναλογία υφών και θορύβου παρουσιάζει εξαιρετική ισορροπία, η έκθεση στις νυχτερινές λήψεις είναι ακριβής, και η λεπτομέρεια στο bokeh είναι καλή. Όσον αφορά τα αρνητικά, η ιστοσελίδα παρατήρησε περιστασιακά ανακριβή αποτύπωση των χρωμάτων, αντίστοιχα ελαφρά υπο-έκθεση σε έντονο φωτισμό, έλλειψη λεπτομερειών στα πρόσωπα και έντονος θόρυβος στις φωτογραφίες με νυχτερινή λειτουργία.

Σε επίπεδο βίντεο, το P40 Pro έχει πολύ αποτελεσματική σταθεροποίηση εικόνας, ζωντανά χρώματα σε όλες τις συνθήκες, γρήγορη και ακριβή αυτόματη εστίαση, ευρύ δυναμικό εύρος, και καλή ισορροπία υφών/θορύβου σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Τέλος, στα αρνητικά η ιστοσελίδα αναφέρει ότι το Huawei P40 Pro παρουσιάζει προσωρινό θόρυβο σε textured σημεία, ειδικά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Επιπλέον, η διαφορά της ευκρίνειας μεταξύ των frames είναι συχνά αισθητή, ενώ η ισορροπία λευκού επηρεάζεται όταν στον χώρο υπάρχουν φώτα βολφραμίου.

Πηγή

Huawei P40 Pro: Βγαίνει πρώτο στο DxOMarkTechblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος