Ρο Airbnb θα δώσει $250 εκ. στους hosts για να καλύψουν τις ακυρώσεις λόγω του κορονοϊού

Το Airbnb αποφάσισε να μοιράσει 250 εκατομμύρια δολάρια στους hosts οι οποίοι επηρεάστηκαν και έχασαν χρήματα εξαιτίας του κορονοϊού ο οποίος συνεχίζει να εξαπλώνεται στον πλανήτη. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αν κάποιος ακυρώσει την κράτηση του για κάποιο check-in το οποίο είναι μεταξύ 14 Μαρτίου με 31 Μαΐου, τότε το Airbnb θα πληρώσει στους hosts το 25% από το ποσό που θα λάμβανε ο host από την ακύρωση της κράτησης.

Με αυτόν τον τρόπο το Airbnb εξιλεώνει όλους τους hosts οι οποίοι είδαν τις κρατήσεις των ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων ή δωματίων να ακυρώνονται μαζικά. Αυτήν την στιγμή η πολιτική του Airbnb, επιτρέπει στους επισκέπτες που πραγματοποίησαν κρατήσεις από τις 14 Μαρτίου να λάβουν μία τυπική επιστροφή χρημάτων για τις κρατήσεις οι οποίες είναι έως τις 31 Μαΐου.

Ο CEO του Airbnb, Brian Chesky έστειλε σε όλους τους hosts:

Αποφασίσαμε ότι έπρεπε να δώσουμε την δυνατότητα στους επισκέπτες να κάνουν ακύρωση λαμβάνοντας πλήρη επιστροφή χρημάτων – συμπεριλαμβανομένων όλων των τελών μας.

Να ξέρετε ότι αυτή η απόφαση δεν ήταν επιχειρηματική απόφαση αλλά βασιστήκαμε στην προστασία της δημόσιας υγείας. Ωστόσο, ενώ πιστεύω ότι κάναμε το σωστό δίνοντας προτεραιότητα στην υγεία και την ασφάλεια, λυπάμαι που ανακοινώσαμε την απόφαση αυτή στους επισκέπτες χωρίς να συμβουλευτούμε και εσάς – όπως αρμόζει στους συνεργάτες. Σας ακούσαμε και γνωρίζουμε ότι θα μπορούσαμε να ήμασταν καλύτεροι συνεργάτες.

Επιπλέον, το Airbnb θα προσφέρει συνολικά 10 εκατομμύρια δολάρια σε superhosts και experience hosts, χρήματα τα οποία έδωσαν κατά 10% οι εργαζόμενοι και κατά 90% οι συνιδρυτές της υπηρεσίας, Joe Gebbia, Brian Chesky και Nate Blecharczyk.

Πηγή

Ρο Airbnb θα δώσει $250 εκ. στους hosts για να καλύψουν τις ακυρώσεις λόγω του κορονοϊούTechblog.gr

Γιώργος Ανδρονικίδης