Στο πλευρό του ΕΟΔΥ οι «Γιατροί του Κόσμου»

Στο πλευρό του ΕΟΔΥ οι «Γιατροί του Κόσμου»

Συμπλήρωσαν 30 χρόνια δράσης και ετοίμαζαν εκδηλώσεις, αλλά η πανδημία τους άλλαξε τον προγραμματισμό, όχι όμως και τους στόχους. Πάντα μάχιμοι οι Γιατροί του Κόσμου, έχουν θέσει το επιστημονικό τους προσωπικό στη διάθεση του ΕΟΔΥ.

Όπως αναφέρουν σε ανάρτησή τους στο λογαριασμό τους στο facebook: «Ο κόσμος γύρω μας αλλάζει εξαιτίας της νέας δυστοπικής συνθήκης. Όπως και οι ανθρώπινες ανάγκες εν μέσω του Covid-19. Και εμείς βρισκόμαστε, πάντα ,στην πρώτη γραμμή για να ανταποκριθούμε σε αυτές, όπου υπάρχουν άνθρωποι. Όπου και όποτε μας χρειάζονται.

Οι Γιατροί του Κόσμου συνεισφέρουν στις προσπάθειες του Εθνικού Οργανισμού Υγείας με επιστημονικό προσωπικό, έτσι ώστε να καλυφθούν όλες οι πληττόμενες περιοχές της χώρας μας με κλιμάκια για ενημερωτικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Για να συνεχίσουμε το έργο μας, σας χρειαζόμαστε δίπλα μας. Μόνο μαζί με τους εθελοντές μας τα έχουμε καταφέρει τόσα χρόνια. Μόνο μαζί, θα τα καταφέρουμε ξανά.

Στο πλαίσιο των 30 χρόνων δράσης των ΓτΚ, υπήρχαν πολλά σχέδια, μεταξύ των οποίων και μια μεγάλη εκδήλωση για να γιορτάσουμε μαζί τις τρεις δεκαετίες «ζωής» μας. Τα δεδομένα, όμως, άλλαξαν. Έτσι, και τα σχέδια μας. Σας προσκαλούμε, λοιπόν, στο πεδίο, έτσι ώστε όλοι μαζί να φέρουμε εις πέρας την πιο απαιτητική αποστολή».

www.ert.gr

Νάσος Μπράτσος