Κλειστά για μία εβδομάδα τα ΚΥ Καλλονής και Πολιχνίτου – Σε καραντίνα το προσωπικό

Κλειστά για μία εβδομάδα τα ΚΥ Καλλονής και Πολιχνίτου – Σε καραντίνα το προσωπικό

Κλειστά θα μείνουν για μια εβδομάδα τα Κέντρα Υγείας Καλλονής και Πολιχνίτου στο δήμο Δυτικής Λέσβου ,  και σε καραντίνα τίθεται για το ίδιο διάστημα το προσωπικό τους μετά από απόφαση του ΕΟΔΥ καθώς θετικά στον κορωνοϊό είναι τα δείγματα της κόρης και της εγγονής της 76 χρονης γυναίκας που κατέληξε χθες στο Βοστάνειο. Να θυμίσουμε ότι η γυναίκα βρέθηκε θετική στον ιό το Σάββατο και κατέληξε την Κυριακή όμως είχε πάρα πολύ σοβαρά νοσήματα και η κατάσταση της υγείας της ήταν εδώ και καιρό πολύ επιβαρυμένη.

Η κόρη της 76χρονης εργάζεται στα δύο ΚΥ τα οποία έκλεισαν ενώ ήδη ιχνηλατείται το περιβάλλον της.

Οι οδηγίες του ΕΟΔΥ για όσους έχουν έρθει σε επαφή με κρούσμα είναι να μένουν στο σπίτι τους και όταν παρουσιάσουν ακόμα και ήπια συμπτώματα να επικοινωνούν με το γιατρό ή με το τηλεφωνικό κέντρο 1135 το οποίο όμως παραμένει με πολύ μεγάλες αναμονές .

Ήδη ο δήμος Δυτικής Λέσβου έχει προχωρήσει σε απολύμανση δημόσιων χώρων ενώ σχεδιάζει τη λειτουργία στο κέντρο της Καλλονής ενός πρόχειρου ιατρείου με την ενεργοποίηση ιδιωτών γιατρών , προκειμένου να μπορεί να παρέχεται πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας για την ευρύτερη περιοχή.

Η ανακοίνωση του Δήμου Δυτικής Λέσβου:

Από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου ανακοινώνεται ότι τα δύο τελευταία δείγματα των ασθενών που εστάλησαν στο Ινστιτούτο Παστέρ, είναι θετικά. Λόγω του ότι η μία εκ των δύο ασθενών εργάζεται ως νοσηλεύτρια στα Κέντρα Υγείας Καλλονής και Πολιχνίτου, αυτά απολυμάνθηκαν από χθες, ενώ ξεκίνησε ήδη η προβλεπόμενη διαδικασία της ιχνηλάτησης των επαφών της ασθενούς.

Βάσει των κεντρικών οδηγιών από τη ΔΥΠΕ τα προαναφερθέντα Κέντρα Υγείας θα παραμείνουν κλειστά για μία εβδομάδα με το ιατρικό προσωπικό αυτών να τίθεται σε καραντίνα.

Με πρωτοβουλία του Δήμου Δυτικής Λέσβου ωστόσο εξετάζεται το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί άμεσα υπαίθριος σταθμός του ΕΚΑΒ και ιατρείο επειγόντων περιστατικών στο κτήριο της «πρώην Εμπορικής» στο κέντρο της Καλλονής.

Η εξέλιξη αυτή σαφώς και δεν είναι η καλύτερη δυνατή, όμως δεν αλλάζει κάτι ως προς τον τρόπο που καλούμαστε όλοι να αντιμετωπίσουμε την πανδημία. Τηρώντας απαρέγκλιτα τα μέτρα προστασίας, αποφεύγοντας τις άσκοπες μετακινήσεις και κυρίως μένοντας στο σπίτι μας.

Παράλληλα τα συνεργεία του Δήμου βρίσκονται επί ποδός προβαίνοντας στις προγραμματισμένες απολυμάνσεις δημόσιων χώρων, ενώ προληπτικά απολυμαίνεται από το πρωί και ο χώρος πέριξ του Κέντρου Υγείας Καλλονής. Ενώ στις 5 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί νέα έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) του Δήμου Δυτικής Λέσβου.

Ακούστε τί είπε σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ Αιγαίου ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δυτικής Λέσβου και γιατρός και ο ίδιος Στρατής Γελαγώτης, πριν την απόφαση να κελισουν τα δύο ΚΥ:

 

The post Κλειστά για μία εβδομάδα τα ΚΥ Καλλονής και Πολιχνίτου – Σε καραντίνα το προσωπικό appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

ertweb