Διευρύνονται τα μέτρα στήριξης για εργαζόμενους-επιχειρήσεις-Σήμερα οι ανακοινώσεις (live)

Διευρύνονται τα μέτρα στήριξης για εργαζόμενους-επιχειρήσεις-Σήμερα οι ανακοινώσεις (live)

Σχέδιο για την στήριξη της ελληνικής οικονομίας για τον μήνα Απρίλιο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες από τον κορονοϊό, αποφασίστηκε την Κυριακή σε σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή μέσω τηλεδιάσκεψης από το Μέγαρο Μαξίμου. Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται στις 10:00 πμ, από τους Υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνη Γεωργιάδη και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση.

Παρακολουθείστε όλες τις εξελίξεις απευθείας από την ΕΡΤ1

Στο πλαίσιο της νέας δέσμης μέτρων αναμένεται η διεύρυνση της περιμέτρου για τους δικαιούχους που θα λάβουν την ειδική ενίσχυση των 800 ευρώ.

Η διαδικασία για την καταβολή αρχίζει την 1η Απριλίου με την ενεργοποίηση της εφαρμογής του υπουργείου Εργασίας και ήδη περισσότερες από 270.000 επιχειρήσεις που απασχολούν 392.000 εργαζόμενους έχουν κάνει δήλωση στο Εργάνη.

Την ειδική αποζημίωση θα μπορούν να πάρουν και οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου, ενώ αίρονται οι άδειες άνευ αποδοχών που είχαν χορηγηθεί σε εργαζόμενους κλειστών επιχειρήσεων, προκειμένου να γίνει αναστολή της σύμβασης τους και να λάβουν τα 800 ευρώ.

Πηγή ΕΡΤ

www.ert.gr

Κων/να Βαλαούρα