Κοροναϊός : Νέο σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης – Τι θα περιλαμβάνει

Σε ολιστικό σχέδιο για τη στήριξη όλων των επιχειρήσεων και των εργαζομένων που πλήττονται από κοροναϊό προχωρά η κυβέρνηση.

Το σχέδιο της κυβέρνησης για τα μέτρα για τον κοροναϊό θα ανακοινώσουν το πρωί οι υπουργοί Οικονομικών, Εργασίας και Ανάπτυξης κ.κ. Σταϊκούρας, Βρούτσης και Γεωργιάδης.

Το ολιστικό σχέδιο προβλέπει νέα λίστα ΚΑΔ, κρατικές εγγυήσεις, κοινοτικά κονδύλια, αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων.

Στο υπουργείο Οικονομικών θέλουν να βάλουν τέλος στον «πόλεμο των ΚΑΔ» και για τα 600 ή 800 ευρώ «σαν να ήταν αυτά το εμβόλιο ή το φάρμακο» για τον κοροναϊό.

Το σχέδιο και τα μέτρα

Σήμερα θα ανακοινωθεί ένα σχέδιο με αλλαγές και νέα μέτρα και, ανάμεσα σε άλλα:

– Θα διευρυνθεί η λίστα κλάδων και επαγγελμάτων (ΚΑΔ) που πλήττονται

– Θα υπάρξει λύση και για τα 600 ευρώ «επιταγή κατάρτισης» που θα δινόταν στους επιστήμονες επαγγελματίες. Μετά τις αντιδράσεις δικηγόρων, λογιστών κλπ που αρνούνται το «κουπόνι» των 300+300 ευρώ, η κυβέρνηση κάνει πίσω. Πιθανώς να λάβουν έτσι και αυτοί την επιδότηση των 800 ευρώ. Ωστόσο «η ιδέα ήταν να δοθούν χρήματα από αναπτυξιακά κοινοτικά κονδύλια αντί να βγουν από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να μη κοπούν τα κονδύλια αυτά από άλλες ανάγκες».

– Ανακοινώνεται λύση για τις μεταχρονολογημένες ακάλυπτες επιταγές, με «επιταγοδάνεια» προκειμένου να τις καλύψουν πριν «σκάσουν» μέσα σε 75 μέρες οι εκδότες.

Επιπλέον η κυβέρνηση θέλει να επεκτείνει και την προστασία για την πρώτη κατοικία.

Πληρωμές φόρων και υποβολές δηλώσεων μετατίθενται, ενώ μειώνεται ενδεχομένως και το απαιτούμενο όριο 30% για πληρωμές με πλαστικό χρήμα (καθώς οι οικογενειακές δαπάνες περιορίζονται πλέον σε τρόφιμα και φάρμακα).

Γράψτε το σχόλιο σας

Αφήστε μια απάντηση