Huawei P40 Pro: Με την ταχυφόρτιση 40W φορτίζει πλήρως σε 59 λεπτά

Techblog.gr

Huawei P40 Pro: Με την ταχυφόρτιση 40W φορτίζει πλήρως σε 59 λεπτά

Ο Κινέζος κατασκευαστής παρουσίασε πρόσφατα τα νεότερα flagships P40. Όπως πράττει με όλα τα smartphones της σειράς P, η εταιρεία προωθεί τα Huawei P40 τονίζοντας ιδιαίτερα της φωτογραφικές τους ικανότητες. Ωστόσο, ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι τα Huawei P40 Pro και P40 Pro+ υποστηρίζουν γρήγορη φόρτιση 40W. Πόσο αποτελεσματική είναι αυτή η φόρτιση για μία μπαταρία 4.200mAh, όπως αυτή που διαθέτουν τα P40 Pro;

Η ταχύτητα φόρτισης

Σύμφωνα με το PhoneArena που πραγματοποίησε τις σχετικές δοκιμές, η μπαταρία του Huawei P40 Pro φορτίζει πλήρως μέσα σε 59 λεπτά. Ενώ στα πρώτα δέκα λεπτά αναπληρώνει το 30% της χωρητικότητας της. Πιο αναλυτικά, η ιστοσελίδα αναφέρει ότι σε 10 λεπτά το smartphone αναπληρώνει το 30% της μπαταρίας, στα 25 λεπτά έχει φορτίσει στο 50%, για το 80% θέλει 15 λεπτά ακόμη, ενώ η πλήρης φόρτιση επιτυγχάνεται 19 λεπτά αργότερα.

Τα 90Hz δεν καταναλώνουν πολύ μπαταρία

Ο ιστότοπος σημειώνει ότι στις δοκιμές που πραγματοποίησε η κατανάλωση της μπαταρίας με την οθόνη στα 90Hz είναι ελαφρώς αυξημένη, σε σύγκριση με τα 60Hz. Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα αναφέρει ότι στα 60Hz μέσα σε μία ώρα χρήσης καταναλώθηκε το 10% της μπαταρίας. Αντίστοιχα, με την οθόνη ρυθμισμένη στα 90Hz η κατανάλωση για το ίδιο screen time αυξήθηκε μόλις κατά 2%. Πρέπει να σημειώσουμε ότι η φωτεινότητα της οθόνης ήταν ρυθμισμένη στην αυτόματη προσαρμογή.

Πηγή

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος