Κομοτηνή: 29-3-2020 ΕΡΤ Ειδήσεις

Κομοτηνή: 29-3-2020 ΕΡΤ Ειδήσεις

Στη Σμύνθη σήμερα ο Νίκος Χαρδαλιάς
Στην γνωστοποίηση ότι στη μια σήμερα το μεσημέρι θα βρίσκεται με κλιμάκιο συνεργατών του στη Σμύνθη, του Δήμου Μύκης προέβη πριν λίγο ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης πια ενημέρωση των πολιτών για τα νεότερα από την «μάχη» κατά του κορονοϊού. Μετά την Κοζάνη, όπως ο ίδιος είπε, όπου θα βρεθεί στις εννέα το πρωί, θα επισκεφτεί τον πλησιέστερο οικισμό στον Εχίνο, που τελεί σε καραντίνα εφαρμόζοντας η πολιτεία αυστηρά μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό. Ο κος Χαρδαλιάς θα έχει συναντήσεις με τους τοπικούς φορείς για την κατάσταση στον Εχίνο, τα τυχόν κενά και τις ελλείψεις που παρατηρούνται, αλλά και για τις αναγκαίες ενέργειες που πρέπει να γίνουν.

Εξακολουθούν οι έλεγχοι όσων έχουν τεθεί σε υποχρεωτική καραντίνα

(EUROKINISSI)

Εξακολουθούν οι έλεγχοι όσων έχουν τεθεί σε υποχρεωτική καραντίνα λόγω άφιξης από το εξωτερικό υπογράμμισε ο κ. Χαρδαλιάς, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας γνωστοποιώντας ένα θετικό ασθενή στον ιό στην ομάδα Ελλήνων που ήρθαν από την Κωνσταντινούπολη.

 

15 επιβεβαιωμένα κρούσματα στην αν. Μ.Θράκη
Σύμφωνα με τον Διοικητή του Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης μέχρι χθες στις 19:30, στο Π.Γ.Ν.Α. νοσηλεύονταν συνολικά, 15 επιβεβαιωμένα κρούσματα, τα οποία προέρχονται από όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Απ’ αυτά, τα 6 νοσηλεύονται στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων (Μ.Ε.Λ.), τα 4 σε Ειδική Κλινική COVID-19 και τα 5 είναι διασωληνωμένα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) του Π.Γ.Ν.Α.
Κλιμάκιο του ΕΟΔΥΥ στη Θράκη
Κλιμάκιο του ΕΟΔΥΥ αποτελούμενο από οκτώ (8) γιατρούς θα επισκεφτεί σήμερα τα τρία νοσοκομεία της Θράκης, όπου έχουν καταλύσει φοιτητές από την Τουρκία και βρίσκονται σε υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών.

Η Περιφέρεια ΑΜΘ υποδέχθηκε 60 επιπλέον φοιτητές από την Τουρκία
Επιπλέον 60 φοιτητές, καθώς και ένα βρέφος, υποδέχθηκε η Περιφέρεια ΑΜΘ το Σάββατο 28 Μαρτίου μέσω του Συνοριακού Σταθμού των Κήπων, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των φοιτητών που έχουν επιστρέψει από την Τουρκία μέχρι στιγμής σε 150. Για την επιστροφή του νέου γκρουπ φοιτητών κινητοποιήθηκαν άμεσα και συνεργάστηκαν για ακόμη μια φορά η Περιφέρεια ΑΜΘ και όλες οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.
Υπό τον συντονισμό της Εκτελεστικής Γραμματέως της Περιφέρειας κ. Ζωής Κοσμίδου και του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της ΠΑΜΘ, οι φοιτητές και το βρέφος μεταφέρθηκαν με ασφάλεια σε ξενοδοχεία της Ροδόπης και της Ξάνθης όπου θα παραμείνουν σε καραντίνα τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).
Επίσκεψη στους φοιτητές που βρίσκονται σε καραντίνα
Ο Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας και ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης επισκέφθηκαν τους φοιτητές που βρίσκονται από την Παρασκευή σε καραντίνα σε ξενοδοχεία του Έβρου και της Ξάνθης αντίστοιχα και συνομίλησαν μαζί τους προκειμένου να διαπιστώσουν ότι δεν αντιμετωπίζουν κάποιο ζήτημα και ότι όλα βαίνουν καλώς με τη διαμονή τους.
Συστηματικοί έλεγχοι σε όλη τη χώρα για τις άσκοπες μετακινήσεις
Συνεχίζονται οι συστηματικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας για τις άσκοπες μετακινήσεις. Χθες από τις 06:00 έως τις 15:00 ώρα, βεβαιώθηκαν σε όλη την επικράτεια (556) παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα. Στην στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη σημειώθηκαν είκοσι περιπτώσεις. Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

www.ert.gr

Μαρία Νικολάου