Σε Δαμασκηνιά και Δραγασιά Κοζάνης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας (live)

Σε Δαμασκηνιά και Δραγασιά Κοζάνης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας (live)

Σε 32 ανέρχονται οι νεκροί και σε 1.061 τα κρούσματα στη χώρα μας από τον κορωνοϊό. Το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν άλλα 95 κρούσματα, ενώ 69 ασθενείς νοσηλεύονται  διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ. Tη Δαμασκηνιά και τη Δραγασιά, Κοζάνης τα δύο χωριά που είναι σε καραντίνα επισκέπτεται σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Η καραντίνα παρατάθηκε χθες μέχρι τις 6 Απριλίου καθώς από τα 4 από 19 κατοίκους που εξετάστηκαν πριν από λίγες μέρες βρέθηκαν θετικοί.

Παρακολουθείστε όλες τις εξελίξεις απευθείας από την ΕΡΤ1

Στη Λέσβο επιβεβαιώθηκε χθες το 4ο κρούσμα. Πρόκειται για μια ηλικιωμένη η οποία εικάζεται ότι μολύνθηκε από συγγενικό της άτομο που δουλεύει σε Κέντρο Υγείας και το οποίο εξετάζεται πλέον για κορονοϊό.

Πάντως ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας χθες εκτίμησε ότι «Είμαστε στο καλό σενάριο και το κακό σενάριο δεν φαίνεται προς το παρόν», επαναλαμβάνοντας την ανάγκη απόλυτης τήρησης των μέτρων που έχουν ληφθεί. Ο κ.Τσιόδρας έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη θωράκιση της ψυχικής υγείας, συνιστώντας να περιορίσουμε τη συνεχόμενη έκθεση σε ειδήσεις και να επικοινωνούμε με σημαντικούς για εμάς ανθρώπους, λέγοντας χαρακτηριστικά «άλλο κοινωνική απόσταση και άλλο μοναξιά».

Εξάλλου, Ο κ. Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε χθες τη διακοπή των επιβατικών πτήσεων από και προς την Ολλανδία, και των πτήσεων από τη Γερμανία που δεν έχουν προορισμό την Αθήνα. Τόνισε ακόμη, ότι θα επαναπατρίζονται μόνο όσοι έχουν ανάγκη και όχι αδιακρίτως, γιατί αυτό θα ήταν ολέθριο για την δημόσια υγεία.

Σήμερα το πρωί επιστρέφουν στην Αθήνα με ειδική πτήση Έλληνες που είχαν εγκλωβιστεί σε αεροδρόμια της Βρετανίας. Επίσης, σε ξενοδοχεία της Ξάνθης, της Κομοτηνής και της Αλεξανδρούπολης, που βρίσκονται εκτός αστικού ιστού, φιλοξενούνται σε περιορισμό οι φοιτητές που έφτασαν από την Τουρκία. Όλοι τους θα υποβληθούν σε τεστ και θα μείνουν σε καραντίνα για 2 εβδομάδες.

www.ert.gr

Κων/να Βαλαούρα