Αρνητικοί στον κορονοιό κι οι νοσηλευτές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας

Αρνητικοί στον κορονοιό κι οι νοσηλευτές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας

Αρνητικά και για τους νοσηλευτές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας μετά τους γιατρούς, είναι τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκαν για τον Covid 19 καθώς το απόγευμα της Παρασκευής, ιατρός Λοιμωξιολόγος του τμήματος Λοιμωδών, του τμήματος όπου νοσηλεύονται ασθενείς του κορονοιού, βρέθηκε θετικός. Ο γιατρός είχε παρουσιάσει ήπια συμπτώματα της νόσου και υποβλήθηκε σε εξέταση. Από τη στιγμή που έγινε γνωστό το αποτέλεσμα ο ίδιος τέθηκε σε καραντίνα ενώ έγινε ευρύτατη δειγματοληψία σε όσους ήρθαν σε επαφή μαζί του.

Αρχικά εξετάστηκαν 20 γιατροί και τα αποτελέσματά τους ήταν αρνητικά. Αρνητικό είναι το αποτέλεσμα και για 22 νοσηλευτές ενώ αναμένονται μέσα στο επόμενο 24ωρο τα αποτελέσματα μικρού ακόμη αριθμού δειγμάτων από εργαζόμενους ως βοηθητικό προσωπικό. Έως ότου ολοκληρωθούν, θα παραμείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Ο Λοιμωξιολόγος, που βρίσκεται όλο αυτό το χρονικό διάστημα στην πρώτη γραμμή της μάχης, παραμένει στο σπίτι του με ήπια συμπτώματα κι η πορεία του κρίνεται ικανοποιητική.

Στο μεταξύ στη δικαιοσύνη πρόκειται να προσφύγει ο επικεφαλής της ομάδας των Λοιμωξιολόγων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, καθηγητής κ. Γιώργος Συρογιαννόπουλος. Δημοσίευμα τοπικής ιστοσελίδας που εμφάνιζε ως οηγή του ρεπορτάζ τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ κ. Γιαννάκο, εμφάνιζε τον ίδιο να είναι ο ιατρός που διαγνώστηκε με Covid 19. Η είδηση έκανε το γύρο του διαδικτύου αλλά λίγες ώρες αργότερα, αποσύρθηκε. Ωστόσο ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Συρογιαννόπουλος θα κινηθεί δικαστικά εναντίον της ιστοσελίδας και του δημοσιογράφου που υπέγραφε το κείμενο, για «παραβίαση προσωπικών δεδομένων» και «διασπορά ψευδών ειδήσεων».

www.ert.gr

Κων/να Θεοχαρούλη