Ανακοίνωση ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε για ανακρίβειες περί κορωνοϊού σε γιατρό στη Λάρισα

Ανακοίνωση ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε για ανακρίβειες περί κορωνοϊού σε γιατρό στη Λάρισα

Για απόπειρα υποβιβασμού της δημοσιογραφικής ιδιότητας από διάφορους “δημοσιογραφούντες” κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της, η Διοίκηση της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας με αφορμή ανακριβή δημοσιεύματα σχετικά με τον κορωνοϊό. Επισημαίνει μάλιστα, πως στο εξής, θα καταγγέλλει επωνύμως, κάθε αντιδεοντολογική και αντικοινωνική συμπεριφορά, που γίνεται στο όνομα της ενημέρωσης.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Ως εδώ! Οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι της Θεσσαλίας δεν θα ανεχθούμε άλλη απόπειρα υποβιβασμού της δημοσιογραφικής ιδιότητας, από διάφορους «δημοσιογραφούντες».

Τελευταία περίπτωση της απόπειρας αυτής, η αναφορά ονόματος λοιμωξιολόγου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας από ιστοσελίδα της πόλης, το οποίο «επιβεβαιωνόταν» και από πρόεδρο Πανελληνίου Σωματείου, ως δήθεν κρούσμα κορωνοϊού.

Η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και Ευβοίας θα καταγγέλλει από εδώ και στο εξής επωνύμως, κάθε τέτοια αντιδεοντολογική και αντικοινωνική συμπεριφορά, που γίνεται στο όνομα της ενημέρωσης. Και θα είμαστε αμείλικτοι.

Σε μια μορφή δήθεν δημοσιογραφίας που προσβάλει βάναυσα το δημοσιογραφικό λειτούργημα, αλλά και τις βασικές αξίες της κοινωνικής ζωής, δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς.

Καλούμε όλους όσους αυτοπροσδιορίζονται ως δημοσιογράφοι να ασπαστούν τους βασικούς δεοντολογικούς κανόνες του επαγγέλματος μας. Γιατί μόνο έτσι θα ενταχθούν στην δημοσιογραφική οικογένεια και θα γίνουν αποδεκτοί ως έγκυροι δημοσιογράφοι από την κοινωνία.

Μέχρι τότε τους θυμίζουμε ότι η δημοσιογραφία είναι σαν το κάρβουνο. Όταν είναι αναμμένο καίει, αλλά όταν είναι σβηστό, λερώνει…”

 

www.ert.gr

ertweb