Ανακατατάξεις στην ελληνική αγορά smartphones τον Φεβρουάριο

Techblog.gr

Σύμφωνα με πληροφορίες του Techblog και με βάση σχετική έρευνα, για τον Φεβρουάριο, η Xiaomi πέρασε στη δεύτερη θέση σε πωλήσεις (τεμάχια) smartphones στην Ελλάδα για το πρώτο δίμηνο του 2020. Είναι μια εξέλιξη που μοιάζει φυσιολογική με βάση τα γνωστά προβλήματα που έχει η Huawei με τον εμπορικό πόλεμο Κίνας – ΗΠΑ

Στην πρώτη θέση παραμένει η Samsung, ακολουθεί η Xiaomi η οποία πέρασε οριακά την Huawei χάρη στον πολύ καλό για τις πωλήσεις της Φεβρουάριο. Samsung, Xiaomi και Huawei κατέχουν το 76% της ελληνικής αγοράς των smartphones. Αν προσθέσουμε και την Apple , έχει μείνει πολύ λίγος χώρος πλέον για τα παλιά αγαπημένα μας brands που μονοπωλούσαν την αγορά κάποτε όπως η Sony και η Nokia.

Σε τζίρο παραμένει πρώτη η Samsung οριακά πάνω απο την Apple (μοιράζονται περίπου απο 30% του τζίρου) ενώ η Huawei παραμένει ακόμη οριακά πάνω απο την Xiaomi κάτι το οποίο αναμένεται να αλλάξει – λογικά – τους επόμενους μήνες με βάση την εικόνα της αγοράς , αλλά και το γεγονός ότι τα νεα της μοντέλα πλέον δεν διαθέτουν Play Store και αυτό αναμένεται να την επηρεάσει.

Συνολικά η αγορά smartphones κινείται πτωτικά για το πρώτο δίμηνο σε τεμάχια, ενώ είναι οριακά συν στον τζίρο.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα το Νο. 1 κινητό σε πωλήσεις (τεμάχια) για τον μήνα Φεβρουάριο ήταν το Samsung Galaxy A10.

Techblog.gr

Αλέξανδρος Παππάς