Μιχαηλίδου στο MEGA: Πιθανή η διεύρυνση των δικαιούχων για το επίδομα των 800 ευρώ

Η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου μίλησε στην εκπομπή «MEGA Mag» για τις εξελίξεις που επιφέρει ο κοροναϊός στην αγορά εργασίας και τις κινήσεις ενίσχυσης που προωθεί η κυβέρνηση.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Μιχαηλίδου, η πλατφόρμα για την καταβολή του επιδόματος των 800 ευρώ έχουν ανοίξει, ενώ έχουν δοθεί η κατάλληλες οδηγίες σε εργοδότες και εργαζόμενους για τη συμπλήρωση των σχετικών αιτήσεων.

Παράλληλα, η υφυπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι εξετάζεται η επέκταση του μέτρου σε περισσότερες κατηγορίες εργαζομένων.

«Εργαζόμαστε εντατικά και μεταβάλουμε συνεχώς τους κλάδους που εντάσσονται στα μέτρα ενίσχυσης» σημείωσε χαρακτηριστικά, ωστόσο ξεκαθάρισε πως δεν μπορεί να γνωρίζει ακόμα με σιγουριά ποιοι κλάδοι θα μπουν στα μέτρα ενίσχυσης.

Αναφορικά με τις εξελίξεις στα εργασιακά και τη δυνατότητα που έχουν οι εργοδότες των οποίων οι επιχειρήσεις παραμένουν ανοιχτές για εφαρμογή της 15νθήμερης απασχόλησης των εργαζομένων, η Δόμνα Μιχαηλίδου υπογράμμισε ότι είναι ένα μέτρο από την εποχή της δεκαετίας του ’90 και έχει σκοπό να βοηθήσει ώστε να μην βάλουν λουκέτο οι επιχειρήσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Αφήστε μια απάντηση