Κοροναϊός : Νέες λίστες ΚΑΔ με επιχειρήσεις τον Απρίλιο

Αλλάζει όλα ξανά στο πακέτο στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας τα μέτρα ανάσα θα επεκταθούν τον Απρίλιο στο σύνολο σχεδόν των επιχειρήσεων της χώρας καθώς αυτή τη στιγμή ελάχιστες είναι πλέον οι επιχειρήσεις που δεν πλήττονται από τον κοροναϊό.

Το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζεται να ανακοινωθεί η ένταξη στη λίστα με τις επιχειρήσεις που πλήττονται, και ΚΑΔ (Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητος) που έχουν δηλωθεί σαν δευτερεύουσες δραστηριότητες. Και αυτό επειδή πολλές επιχειρήσεις άλλη δραστηριότητα ή κλάδο έχουν δηλώσει σαν τον Κύριο ΚΑΔ, αλλά από άλλη Δευτερεύουσα δραστηριότητα έχουν τελικά τα πιο σημαντικά έσοδα.

Εντάσσοντας έτσι και Δευτερεύοντες Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας, η κυβέρνηση θα καλύψει χιλιάδες επιχειρήσεις αλλά και τους εργαζομένους τους που δεν μπορούσαν να ενταχθούν στα μέτρα προστασίας που έχουν ως τώρα ανακοινωθεί.

Προς το παρόν πάντως, έχουν ξεπεράσει πλέον τις 250.000 οι επιχειρήσεις που έχουν υποβάλει ήδη δηλώσεις στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ για να ενταχθούν στα μέτρα προστασία.

Στις επόμενες  ημέρες αναμένεται ο αριθμός τους να τετραπλασιαστεί.

Το κόστος

Είναι ενδεικτικό ότι μόνο από την αναστολή πληρωμών φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, οι απώλειες για τα ταμεία του κράτους ανέρχονται σε 6 δισ. ευρώ το μήνα.

Την ίδια ώρα, το δημοσιονομικό κόστος των μέτρων μόνο του Μαρτίου φτάνει στο 2,5% του ΑΕΠ, και αυτό συνεχώς αυξάνεται.

Γράψτε το σχόλιο σας

Αφήστε μια απάντηση