Ιερώνυμος: Να προσαρμοστούμε στη νέα κατάσταση (video)

Ιερώνυμος: Να προσαρμοστούμε στη νέα κατάσταση  (video)

Τηλεοπτικό μήνυμα προς τους πιστούς απηύθυνε Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος. Ο κ. Ιερώνυμος έκανε έκκληση στην Πολιτεία να κάνει ότι μπορεί για την ψυχική ανάταση των Ελλήνων ενόψει του Πάσχα.

«Με τα δεδομένα τα σημερινά κάνοντας μια σύγκριση του τι γίνετε γύρω μας νομίζω σε κατάλληλη ώρα κινήθηκε όλη η διαδικασία και έχουμε υποχρέωση να σταθούμε γύρω από αυτή. Να ξεχάσουμε τις ιδιαιτερότητές μας όλοι, να ξεχάσουμε πολλά πράγματα που είχαμε συνηθίσει να προσαρμοστούμε σε αυτή την κατάσταση» επεσήμανε και πρόσθεσε ότι «ο Αρχιεπίσκοπος συντονίζει δεν αποφασίζει δεν είναι αυτός ο οποίος λέει κάντε αυτό και όλοι θα κάνουν αυτό που λέει. Ο Αρχιεπίσκοπος είναι εκείνος ο οποίος προηγείται στη σκέψη, συντονίζει ενέργειες και οι ενέργειες εγκρίνονται από την ΔΙΣ και την Ιεραρχία».

Κάλεσε δε, την πολιτεία να κάνει ότι μπορεί για την ψυχική ανάταση των πολιτών, επισημαίνοντας ότι «Όσο περνάνε αυτές οι ημέρες και πλησιάζει το Άγιο Πάσχα είναι μεγάλο το χτύπημα και πιστεύω παρακολουθώντας την εξέλιξη των πραγμάτων και η πολιτεία θα βρει την δυνατότητα, θα δει βέβαια, τις συνθήκες που επικρατούν και παρακαλώ από αυτή την θέση να κάνει ό,τι νομίζει, ό,τι μπορεί, να δώσει έναν αέρα, μια διευκόλυνση και στην ψυχική ανάταση των ανθρώπων που είναι τόσο κουρασμένοι και το επιθυμούν».

Πηγή:ΕΡΤ

www.ert.gr

Δήμητρα Λαχουρή

Αφήστε μια απάντηση