Πάπιες χρησιμοποιούνται αντί… για φυτοφάρμακα!

Perierga.gr - Πάπιες χρησιμοποιούνται αντί για φυτοφάρμακα!

Οι ιδιοκτήτες ενός αμπελώνα στη Νότια Αφρική δεν χρησιμοποιούν φυτοφάρμακα για να προστατεύσουν τα αμπέλια τους. Αντίθετα, 1.600 πάπιες αναλαμβάνουν τη δουλειά.

Οι πάπιες απαλλάσσουν τα αμπέλια από σαλιγκάρια και έντομα, γεγονός που επιτρέπει στον αμπελώνα να χρησιμοποιεί λιγότερα φυτοφάρμακα βελτιώνοντας την ποιότητα του κρασιού που παράγει. Οι πάπιες που απελευθερώνονται στο κτήμα ανήκουν στο είδος της πάπιας ινδικού δρομέα (Indian Runner duck), που είναι ταχύτερες σε σχέση με άλλα είδη πάπιας γιατί τρέχουν αντί να περπατούν.

Perierga.gr - Πάπιες χρησιμοποιούνται αντί για φυτοφάρμακα!

«Οι πάπιες αποτελούν μέρος μιας φυσικής λύσης ελέγχου των παρασίτων και αναπόσπαστο κομμάτι της ποιότητας των κρασιών μας και των περιβαλλοντικών αρχών μας », επισημαίνει ο ιδιοκτήτης του αμπελώνα, Μαρλίζ Τζέικομπς. Ο αμπελώνας φιλοξενεί επίσης χήνες, οι οποίες συμβάλλουν στην προστασία των παπιών – και των πολύτιμων αυγών τους – από θηρευτές, όπως τα αρπακτικά πουλιά.

Perierga.gr - Πάπιες χρησιμοποιούνται αντί για φυτοφάρμακα!

Σύμφωνα με τον οινοποιό και ιδιοκτήτη της έκτασης τα σαλιγκάρια είναι τα χειρότερα παράσιτα για έναν αμπελώνα. Έρχονται σε τεράστιους αριθμούς ταυτόχρονα μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο του έτους και μπορούν να καταστρέψουν μια ολόκληρη σοδειά ακόμα και σε λίγες μέρες.

Δεν πρόκειται για το μοναδικό κτήμα που χρησιμοποιεί πάπιες σε μια τέτοια διαδικασία, αλλά είναι το μοναδικό κτήμα στη Νότια Αφρική που χρησιμοποιεί 1.600 πάπιες για αυτό το σκοπό.

No votes yet.
Please wait…

Αφήστε μια απάντηση