Ιδέες και συμβουλές για την οργάνωση του σπιτιού

Perierga.gr - Ιδέες και συμβουλές για την οργάνωση του σπιτιού

Η τακτοποίηση των χώρων του σπιτιού μπορεί να μας αλλάξει τη διάθεση και να δώσει αέρα ανανέωσης στο κάθε δωμάτιο.

Ένας βασικό βήμα για την οργάνωση του σπιτιού είναι να ξεχωρίσεις και να πετάξεις όσα χαρτιά δε χρειάζεσαι. Η ταξινόμηση ομοειδών χαρτιών θα βοηθήσει στο να βρίσκετε αυτό που αναζητάτε. Μια καλή αρχή είναι να τοποθετήσετε μαζί σε κάποιο ντοσιέ λογαριασμούς ή ότι άλλα χαρτιά υπάρχουν στο συρτάρι σας.

Perierga.gr - Ιδέες και συμβουλές για την οργάνωση του σπιτιού

Στο υπνοδωμάτιο η εκκαθάριση της ντουλάπας μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην οργάνωση του σπιτιού.  Μία καλή συμβουλή για την οργάνωση του υπνοδωματίου είναι να ξεχωρίσετε τα ρούχα που θέλετε να κρατήσετε κι εκείνα που δεν φοράτε πια. Τα ρούχα που δεν χρησιμοποιείτε πια είναι μια καλή ευκαιρία να δωρίσετε σε κάποιο οργανισμό. Για ένα τακτοποιημένο υπνοδωμάτιο προτιμήστε να σιδερώνετε τα ρούχα ώστε να πιάνουν λιγότερο χώρο. Η τοποθέτησή τους στη ντουλάπα μπορεί να γίνει ανάλογα με το χρώμα, το ύφασμα ή με τη συχνότητα που τα φοράτε.

Perierga.gr - Ιδέες και συμβουλές για την οργάνωση του σπιτιού

Το μπάνιο χρειάζεται πρωτίστως καθαριότητα για αυτό και μια εύκολη λύση είναι να χρησιμοποιείτε σόδα κατά το καθάρισμα που προλαμβάνει τη μούχλα. Για την οργάνωση του μπάνιου και για να είναι τακτοποιημένες οι πετσέτες και τα σαμπουάν μπορείτε να προσθέσετε γάντζους ή μικρά ράφια, που αποτελούν έξυπνες και απλές λύσεις για την οργάνωση του μπάνιου.

Perierga.gr - Ιδέες και συμβουλές για την οργάνωση του σπιτιού

Το ψυγείο είναι ιδανικό σημείο για να ξεκινήσει από το μηδέν η οργάνωση της κουζίνας. Επιλέξτε να αποψύξετε το ψυγείο, να πετάξετε ό,τι δεν χρειάζεστε ή έχει χαλάσει κι έπειτα να το καθαρίσετε. Η οργάνωση της κουζίνας πρέπει να επεκταθεί στα ντουλάπια και στα συρτάρια. Μια έξυπνη λύση είναι να αποθηκεύεται ομοειδή αντικείμενα στο ίδιο σημείο. Καθορίστε συγκεκριμένο χώρο που θα τοποθετείτε τα γαλακτοκομικά, τα λαχανικά, τα ζυμαρικά, τα μπαχαρικά κ.ο.κ. Με την ίδια λογική μπορείτε να αποθηκεύετε ανά κατηγορίες και τα τρόφιμα στο ψυγείο, όπως τα αυγά που είναι προτιμότερο να τα τοποθετείτε στο εσωτερικό και όχι στην πόρτα του ψυγείου.

Perierga.gr - Ιδέες και συμβουλές για την οργάνωση του σπιτιού

Μια χρήσιμη συμβουλή που μπορείτε να την αξιοποιήσετε σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού είναι κάθε φορά που αγοράζετε ένα νέο έπιπλο να φροντίζεται να έχει αποθηκευτικό χώρο (π.χ. καναπές-κρεβάτι) κι όταν αγοράσετε ένα υποκατάστατο αντικείμενο, πετάξτε το παλιό ώστε να μην πιάνει χώρο.

No votes yet.
Please wait…

Αφήστε μια απάντηση