ΣΥΡΙΖΑ : Μόνο η Ελλάδα στην ΕΕ οδηγεί εργαζόμενους σε ανεργία και μειώσεις μισθών 50%

Τις πρακτικές που ακολουθεί η κυβέρνηση σε ότι αφορά την στήριξη των εργαζομένων σε αυτή την έκτακτη συγκυρία καταδικάζει ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι μόνο η Ελλάδα σε όλη την ΕΕ οδηγεί εργαζόμενους σε ανεργία και μειώσεις μισθών 50%.

«Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρώπης που αντί η κυβέρνηση να στηρίζει εργαζόμενους και επιχειρήσεις, οδηγεί χιλιάδες εργαζόμενους σε απολύσεις και μειώσεις μισθών ως και 50% επ’ αόριστον, δημιουργώντας νέα γενιά ανέργων και φτωχών», καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ,.

Παραπέμποντας σε δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», η αξιωματική αντιπολίτευση καλεί την κυβέρνηση «αντί να βάζει βόμβα στα θεμέλια της οικονομίας δίνοντας ένα επίδομα 800 ευρώ για ενάμιση μήνα στους εργαζόμενους και στέλνοντάς τους στην ανεργία, ας δει τι κάνουν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες για τους μισθούς των ιδιωτικών υπαλλήλων, στηρίζοντας έτσι και τις επιχειρήσεις».

Συγκεκριμένα αναφέρει «ότι όπως αποκάλυψε σήμερα η «Εφημερίδα των Συντακτών» στη Γαλλία το κράτος πληρώνει το 100% του μισθού, στη Σουηδία το κράτος πληρώνει το 95% του μισθού, στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Νορβηγία και την Ισπανία το κράτος πληρώνει το 80% του μισθού, ενώ στη Δανία και την Πορτογαλία, το κράτος πληρώνει το 75% του μισθού».

«Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Βρούτσης λοιπόν να αφήσουν τα προσχήματα και να πάρουν άμεσα πίσω την άθλια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα οδηγήσει σε πλήρη φτωχοποίηση όλους τους εργαζόμενους, αλλά θα τινάξει στον αέρα και το σύνολο της οικονομίας από την έλλειψη αγοραστικής δύναμης την επομένη της κρίσης», καταλήγει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Κόβει τους μισθούς, δίνει στις ιδιωτικές κλινικές

Στο θέμα αναφέρθηκε και η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «όσοι ορέγονται αυτή την κρίση ως ευκαιρία για διάλυση των εργασιακών σχέσεων, να το ξεχάσουν».

Σχετικά με τις πρόσφατες εξαγγελίες μέτρων για τα εργασιακά από την κυβέρνηση, η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον Real FM σημείωσε: «Δεν είναι η στιγμή για μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να μιλάμε και δεν θα επιμένουμε για αυτά που θεωρούμε αναγκαία και καθοριστικά. Ένα πεδίο είναι τα εργασιακά δικαιώματα που υπερασπιζόμασταν, υπερασπιζόμαστε και θα υπερασπιζόμαστε. Είμαστε σε έκτακτη κατάσταση εξ ού και αναστολή και πολλών άρθρων του Συντάγματος ακριβώς γιατί πρέπει να αντιμετωπιστεί σε αυτές τις έκτακτες συνθήκες το θέμα της πανδημίας».

Η κυρία Γεροβάσιλη χαρακτήρισε προκλητική την εκ περιτροπής εργασία και τη μείωση των μισθών.

Τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πιέζει την κυβέρνηση για ένα συνολικό πρόγραμμα: για υγειονομική κρίση και στήριξη σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις σημείωσε: «Αυτό που βλέπουμε όμως σήμερα είναι η κυβέρνηση να έχει επιτρέψει την εκ περιτροπής εργασία με κατευθείαν μείωση της αμοιβής στο 50% των εργαζομένων, ευέλικτες μορφές εργασίας, το είδαμε να γίνεται μαζικά, χθες είχαμε το παράδειγμα στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος όπου διεκόπησαν οι συμβάσεις και όσοι παραμένουν δουλεύουν εκ περιτροπής, έγινε μετατροπή των συμβάσεων σε εκ περιτροπής με άγνωστο το μέλλον. Δε μπορεί αυτή η κρίση να είναι ευκαιρία για να πληγούν τα εργασιακά δικαιώματα και για να γίνει καινούρια γενιά ανέργων στη χώρα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Αφήστε μια απάντηση