Οι προτάσεις των κομμάτων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού και των συνεπειών στην οικονομία

Οι προτάσεις των κομμάτων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού και των συνεπειών στην οικονομία

Η αντιμετώπιση της επιδημίας του κορονοϊού αλλά και των συνεπειών της στην οικονομία και στα εργασιακά βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι «η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην ΕΕ που αντί η κυβέρνηση να στηρίζει εργαζόμενους και επιχειρήσεις, οδηγεί χιλιάδες εργαζόμενους σε απολύσεις και μειώσεις μισθών ως και 50%, δημιουργώντας νέα γενιά ανέργων και φτωχών». Ο Σύριζα ζητά από την κυβέρνηση «να πάρει πίσω την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου εκτιμώντας ότι αλλιώς θα οδηγήσει σε πλήρη φτωχοποίηση των εργαζομένων και θα τινάξει στον αέρα το σύνολο της οικονομίας».

Στην τοποθέτηση της στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος η Φώφη Γεννηματά παρουσίασε 8 σημεία για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Σημείωσε ιδιαιτέρως ότι τα ποσά από μία πιθανή έκδοση κορονο-ομολόγου θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για να ενισχυθούν τα Εθνικά συστήματα Υγείας, να υποστηριχθούν οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, να στηριχθούν τα νοικοκυριά.

Το ΚΚΕ συνεχίζει να καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις δημόσιες μονάδες Υγείας και ταυτόχρονα να επιτάξει τις ιδιωτικές μονάδες Υγείας. Ασκεί δε έντονη κριτική για τα ποσά που θα πάρουν οι ιδιωτικές κλινικές για τα κρεβάτια των ΜΕΘ τους.

«Με αυτόν τον τρόπο», σημειώνει το ΚΚΕ,» τελικά ο ιδιωτικός τομέας όχι μόνο δεν υπηρετεί το δημόσιο σύστημα υγείας, αλλά συνεχίζει να το αρμέγει, αφού δεν επιτάσσεται αλλά επιδοτείται από τον ΕΟΠΥΥ, από πόρους που έχουν πληρώσει οι ασφαλισμένοι».

Ο πρόεδρος της Κυριάκος Βελόπουλος σημειώνει πως» εάν δεν ληφθούν γρήγορα μέσα και μέτρα, 20 Απριλίου που θα είναι η ημερομηνία κορύφωσης του προβλήματος θα κάνουμε κακό απολογισμό».

«Τρία μικρά αλλά σημαντικά βήματα αλληλεγγύης» ζητάει από την κυβέρνηση το ΜέΡΑ25. «Παροχή χρεωστικών καρτών σε 300 χιλιάδες ευάλωτα άτομα με πίστωση €300 το μήνα για 6 μήνες, την κατάργηση προπληρωμής φόρου για το 2021 για τις επιχειρήσεις και την κατάργηση του «ΗΡΑΚΛΗ», των πωλήσεων κόκκινων δανείων και, βέβαια, των πλειστηριασμών».

Πηγή:ΕΡΤ

www.ert.gr

Δήμητρα Λαχουρή

Αφήστε μια απάντηση