Ηράκλειο: Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο 42χρονος Γερμανός Καθηγητής

Ηράκλειο: Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο 42χρονος Γερμανός Καθηγητής

Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο 42χρονος Γερμανός καθηγητής που είχε προσβληθεί από τον κορονοϊό και νοσηλευόταν στο ΠΑΓΝΗ, Πρόκειται για τον πρώτο θάνατο από κορονοϊό στην Κρήτη.

Ο καθηγητής είχε επισκεφθεί την Κρήτη στα μέσα Μαρτίου, για να πραγματοποιήσει σειρά σεμιναρίων στο Πανεπιστήμιο, για να διαγνωστεί τελικά ότι είχε προσβληθεί από τον κορονοϊό, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι δεν έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Εμφάνισε πυρετό, και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ έμεινε αρχικά σε κατ’ οίκον περιορισμό. Όταν η κατάστασή του επιδεινώθηκε πήγε στο νοσοκομείο. Αρχικά νοσηλευόταν σε ειδικό θάλαμο του νοσοκομείου και στη συνέχεια νοσηλεύθηκε στη ΜΕΘ.

Αν και -σύμφωνα με τους γιατρούς- η εξέλιξη της κλινικής εικόνας του ασθενούς έδειχνε καλή, τελικά υπέστη οξεία απόφραξη των πνευμονικών αρτηριών και πέθανε. Εκτιμάται ότι ήταν ήδη άρρωστος όταν ήρθε στην Ελλάδα, αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Τα στελέχη του Πανεπιστημίου αλλά και οι φοιτητές που συμμετείχαν στα σεμινάρια μπήκαν σε καραντίνα ενώ υπήρξε και ενημέρωση των μελών του τμήματος από το προσωπικό και το διδακτικό προσωπικό μέχρι τους τεχνικούς. Παράλληλα ακολούθησε η ιχνηλάτηση των επαφών του.

Ένας 20χρονος νεαρός το 8ο επίσημο κρούσμα κορονοϊού στην Κρήτη

Στο μεταξύ, ένας 20χρονος από το Ηράκλειο που είχε πρόσφατα ταξιδέψει στην Αγγλία, συνιστά ένα ακόμα επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στην Κρήτη.
Ο 20χρονος εμφάνισε κάποια ήπια συμπτώματα και την Δευτέρα πήγε στο ΠΑΓΝΗ όπου εξετάστηκε και έγινε λήψη δείγματος.
Το αποτέλεσμα ήταν θετικό και δόθηκαν οδηγίες ότι έπρεπε να μείνει σε απομόνωση σπίτι του, αλλά η κατάσταση της υγείας επιδεινώθηκε, με αποτέλεσμα ο νεαρός να πάει στο Βενιζέλειο όπου και νοσηλεύεται.
Ο 40χρονος φίλος του με τον οποίο είχε συνταξιδέψει, διαγνώστηκε επίσης με κορονοϊό.

www.ert.gr

Κατερίνα Πολύζου