ΕΡΤ3 – «Απίθανα ταξίδια με τρένο» στη Βιρμανία

ΕΡΤ3 – «Απίθανα ταξίδια με τρένο» στη Βιρμανία

Στη Βιρμανία, ή Μιανμάρ όπως είναι το επίσημο όνομά της μετά το 1989, θα βρεθεί ο Philippe Gougler στο δεύτερο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Απίθανα ταξίδια με τρένο» (Amazing Train Journeys), που μεταδίδεται σήμερα, Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020 και ώρα 13:00, στην ΕΡΤ3.

 

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 2ο : Βιρμανία (Birmanie)

Βιρμανία… Φαίνεται τόσο μακριά, με τόσο δύσκολη πρόσβαση. Ο Philippe ποτέ δεν είχε φανταστεί ότι μια μέρα θα μπορούσε να ανακαλύψει αυτή τη χώρα, που ήταν κλειστή στον κόσμο για 50 χρόνια και άνοιξε τα σύνορά της μόλις πριν λίγα χρόνια.

Ο Philippe αρχίζει το ταξίδι του με το τρένο που κατασκευάστηκε από τη βρετανική αυτοκρατορία και διασχίζει γέφυρες πάνω από εκατό χρόνια, προς την πόλη Mandalay. Μετά το Mandalay, προορισμός Bagan, την ιστορική και πνευματική καρδιά της Βιρμανίας. Υπάρχουν πάνω από δύο χιλιάδες παγόδες που χτίστηκαν πριν από χίλια χρόνια, ένα συναρπαστικό θέαμα. Σε ένα χωριό, ο Philippe βρήκε ένα περίεργο χαρακτήρα, τον Nat Gadaw που μιλάει με τα φαντάσματα των κατοίκων του χωριού. Στη συνέχεια, επιβιβάζεται  στη διάσημη γραμμή Circle στην Ρανγκούν, την οικονομική πρωτεύουσα της χώρας, για την ανακάλυψη μιας θρησκευτικής εκδήλωσης που πραγματοποιείται με την πανσέληνο, στο μυστηριώδες Golden Rock.

Το επεισόδιο μεταδίδεται σε επανάληψη την ίδια ημέρα στις 20:00.

«Απίθανα ταξίδια με τρένο» (Amazing Train Journeys)

Συνάντηση ανθρώπων κατά μήκος των διαδρομών και ανακάλυψη νέων ονείρων, αυτό είναι το DNA αυτής της επιτυχημένης σειράς, η οποία ανανεώνεται συνεχώς. Επιλέγοντας το τρένο ως μέσο ταξιδιού, επιλέγουμε  να ανακαλύψουμε, να ονειρευτούμε … και να συναντήσουμε άτομα από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.

Ο Philippe Gougler, ο μάρτυρας- ταξιδιώτης μας, είναι πεπεισμένος ότι χωρίς την ανθρώπινη συνάντηση δεν υπάρχει ταξίδι. Σε κάθε χώρα, σε κάθε περιοχή, σε κάθε πόλη, το τρένο είναι το ιδανικό μέρος για να μοιραστούμε τις εμπειρίες της ζωής των απλών αλλά μοναδικών επιβατών.

www.ert.gr

Γραφείο Τύπου ΕΡΤ