Α. Ξανθός: Eπιβάλλεται η πολύ γρήγορη πρόσληψη προσωπικού στο ΕΣΥ

Α. Ξανθός: Eπιβάλλεται η πολύ γρήγορη πρόσληψη προσωπικού στο ΕΣΥ

Στους κρίσιμους δείκτες για την εξέλιξη της μάχης ενάντια στον κορονοϊό, αναφέρθκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.

Μιλώντας στην ΕΡΤ,ανέφερε πως «είμαστε σε φάση ευρύτερης διασποράς του ιού και απαιτείται μεγαλύτερη προσπάθεια για να ενισχύσουμε το δημόσιο σύστημα υγείας.

Τόνισε ότι ο πιο κρίσιμος δείκτης είναι οι διασωληνωμένοι αυτή τη στιγμή. Οι 53 άνθρωποι μέχρι τώρα, είναι διαχειρίσιμο μέγεθος. Άλλος κρίσιμος δείκτης είναι ο αριθμός του υγειονομικού προσωπικού του ΕΣΥ που έχει προσβληθεί και βρίσκεται σε καραντίνα.

Ο βαθμός εμπλοκής του ανθρώπινου δυναμικού του ΕΣΥ επηρεάζει πολύ την ανταπόκριση του συστήματος και επιβάλλει την πολύ γρήγορη πρόσληψη προσωπικού στοχευμένα».

Συνέχισε λέγοντας ότι: «Τώρα εν θερμώ πρέπει να κάνουμε τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, να δώσουμε το σήμα ότι το σύστημα Υγείας πρέπει να αξιοποιήσει με τον πιο επωφελή τρόπο τους ανθρώπους και τις υποδομές του και ειδικά το κομμάτι της κατ΄οίκον φροντίδας.

Αναγκαίο το μέτρο των συνεργείων του ΕΟΔΥ αλλά δεν φτάνει, πρέπει να πλαισιωθούν τα Κέντρα Υγείας τα Περιφερειακά Ιατρεία . Υπάρχει κόσμος για να πλαισιώσει τα συνεργεία που δεν θα κάνουν μόνο δειγματοληψία αλλά θα καταγράφουν τις ανάγκες και θα παρέχουν φροντίδα.

Χρειάζεται ένας μεγαλύτερος και ευρύτερος έλεγχος μέσω των διαγνωστικών τεστ, είναι ευκταίο, αλλά εκείνοι που χρειάζονται πρωτίστως, είναι όσοι έχουν συμπτώματα και το υγειονομικό προσωπικό».

www.ert.gr

Νάσος Μπράτσος