Τέσσερις «μεγάλοι» της Μπουντεσλίγκα δημιουργούν ταμείο διάσωσης για τους «μικρούς»

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω κοροναϊού, επηρεάζει σκληρά τους προϋπολογισμούς των ποδοσφαιρικών (και όχι μόνο) ομάδων της Ευρώπης.

Με τη συζήτηση, πλέον, να έχει μεταφερθεί στο πεδίο αναζήτησης λύσεων για ανάκαμψη αλλά και του τρόπου αντιμετώπισης των ζημιών, ένα παράδειγμα για την υπόλοιπη Ευρώπη προέρχεται από τη Γερμανία.

Τέσσερις μεγάλοι σύλλογοι της Bundesliga δημιουργούν ένα ταμείο διάσωσης για τα «μικρά» σωματεία, αποκαλύπτει η Bild, εξηγώντας ότι οι Μπάγερν Μονάχου, Μπορούσια Ντόρτμουντ, Λειψία και Μπάγερ Λεβερκούζεν είναι έτοιμοι να βάλουν στο τραπέζι 20 εκατομμύρια ευρώ, που θα διατεθούν σε ομάδες που το χρειάζονται, στην Α΄ και Β΄ Εθνική κατηγορία της χώρας.

Απ΄ αυτό το ποσό, 12,5 εκατομμύρια θα διατεθούν με την παραίτηση από το μερίδιο του αποθεματικού επί των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, ενώ τα υπόλοιπα 7,5 θα καταβληθούν από τους τέσσερις συλλόγους μέσω των λογαριασμών τους. Το σύνολο των 20 εκατομμυρίων ευρώ θα διαχειριστεί απευθείας η γερμανική ομοσπονδία.

Μια ωραία χειρονομία αλληλεγγύης από τους τέσσερις «μεγάλους» της Γερμανίας, που θέλουν -και το δείχνουν εμπράκτως- να συμβάλουν ενεργά στη διάσωση του ποδοσφαιρικού κινήματος στη χώρα τους.


Αφήστε μια απάντηση