Σταικούρας : Σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις στα μέτρα στήριξης

Σχεδόν το σύνολο των επιχειρήσεων της χώρας θα κριθεί ότι εντάσσονται στα μέτρα στήριξης, υποστήριξε πριν από λίγο ο υπουργός Οικονομικών.

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ, ο κ. Σταϊκούρας, τόνισε ότι αυτή τη στιγμή είναι ελάχιστες οι επιχειρήσεις που δεν υφίστανται πλήγμα από τον κορονοϊό, οπότε στην αναθεωρημένη λίστα με τους ΚΑΔ που θα δοθεί στη δημοσιότητα την επόμενη εβδομάδα, θα είναι ελάχιστες οι εξαιρέσεις.

Ο κ. Σταϊκούρας ξεκαθάρισε ότι μέσα στον Απρίλιο θα ενεργοποιηθεί και το μέτρο της «επιστρεπτέας προκαταβολής» ενός μηχανισμού χορήγησης ρευστότητας στις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους.

Μέσα στην ημέρα ή το αργότερο αύριο, θα ανακοινωθούν και τα μέτρα για τις μεταχρονολογημένες επιταγές ενώ θα υπάρξουν ανακοινώσεις και για τα δάνεια των νοικοκυριών.

Ο υπουργός Οικονομικών γνωστοποίησε εφιαλτικά σενάρια για την πορεία της Ευρωπαϊκής Οικονομίας μιλώντας για ύφεση της τάξεως του 5% ή ακόμη και 8% ανάλογα με την χρονική διάρκεια της κρίσης. Για την Ελλάδα, εκτίμησε ότι η ύφεση θα κυμαίνεται από 1 έως 3% αν και κράτησε την επιφύλαξη σχετικά με το ποια θα είναι η διάρκεια του φαινομένου.

Υπάρχουν τρεις αστάθμητοι παράγοντες σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών: το πόσο θα διαρκέσουν τα αναγκαστικά μέτρα σε αυτή τη φάση, το ποιες θα είναι οι επιπτώσεις στον τουρισμό και το αν θα υπάρξει επανάληψη του φαινομένου από το φθινόπωρο.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Αφήστε μια απάντηση