ΕΟΔΥ: Στους 26 οι νεκροί-892 κρούσματα-Η πορεία του ιού, ανάλογη με την τήρηση των μέτρων (live)

Η ενημέρωση για τον κορονοϊό από Σ. Τσιόδρα – Ν. Χαρδαλιά: Στους 24 οι νεκροί (live)

Η καθημερινή ενημέρωση για την πανδημία του κορονοϊού στην χώρα μας από τον εκπρόσωπο του υπ. Υγείας Σ. Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά. Τα κρούσματα είναι 892 εκ των οποίων τα 71 είναι νέα. Νοσηλεύονται σε ΜΕΘ 57 άτομα, τα 54 διασωληνωμένοι. Σήμερα είχαμε 4 νέους θανάτους, συνολικά οι θάνατοι είναι 26. Η μέση ηλικί των θανόντων είναι τα 73 χρόνια, οι 21 είναι άνδρες και οι 5 γυναίκες, οι περισσότεροι με υποκείμενα νοσήματα.

Στους 26 έφτασαν οι νεκροί από κορονοϊό στην Ελλάδα με τελευταίο θύμα έναν 46χρονο στρατιωτικό και έπασχε από υποκείμενα νοσήματα. Ο 46χρονος ανθυπασπιστής τεχνικού, με καταγωγή από την Ξάνθη, άφησε την τελευταία του πνοή, νωρίς το πρωί, στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, όπου νοσηλευόταν. Σε καραντίνα κηρύχθηκε έως τις 7 Απριλίου η κοινότητα Εχίνου του Δήμου Μύκης στη Θράκη, καθώς στην ευρύτερη περιοχή βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό 11 άτομα τις τελευταίες 6 ημέρες. Θετικοί στον κορονοΪό βρέθηκαν έξι γιατροί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών και ένας στο Νοσοκομείο Πύργου. Πρώτο κρούσμα κορονοϊού επιβεβαιώθηκε στη Φλώρινα και την Τρίπολη.

Παγκόσμια, σχεδόν 500.000 είναι τα κρούσματα. Οι θάνατοι περίπου 22.000.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς τόνισε πως η καλύτερη μέθοδος για να σπάσουμε την αλυσίδα της μετάδοσης, είναι να περιοριστούν δραστικά οι μετακινήσεις.

Όπως σημείωσε:

Κονδύλι 5 εκατ. ευρώ από την ΤτΕ στον ΕΟΔΥ

Η Τράπεζα της Ελλάδος ενισχύει τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας με το ποσό των 5.000.000 ευρώ. Το ποσό αυτό θα κατατεθεί στο λογαριασμό του ΕΟΔΥ, προκειμένου να διατεθεί για την προμήθεια νοσοκομειακού εξοπλισμού και υγειονομικού υλικού, κατά την κρίση του ΕΟΔΥ και σύμφωνα με τις ανάγκες του.

www.ert.gr

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΤΡΩΝΑΚΗΣ

Αφήστε μια απάντηση