Χρ. Μπουκώρος: Αδύνατο να επιτευχθεί το 30% των δαπανών για το αφορολόγητο

Χρ. Μπουκώρος: Αδύνατο να επιτευχθεί το 30% των δαπανών για το αφορολόγητο

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Οικονομικών, επισημαίνοντας ένα ακόμη πρόβλημα που ανακύπτει από την έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού και το οποίο επηρεάζει σημαντικά τους φορολογούμενους. Το πρόβλημα που ανακύπτει έγκειται στην αδυναμία επίτευξης του στόχου του 30% των δαπανών για το αφορολόγητο από τους περισσότερους πολίτες, των οποίων τα έξοδα έχουν περιοριστεί αποκλειστικά και μόνο στα άκρως απαραίτητα για την καθημερινή διαβίωσή τους.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ερώτησή του ο βουλευτής Μαγνησίας, «εν μέσω πανδημίας, περιορισμού των μετακινήσεων και αναστολής λειτουργίας εμπορικών και λοιπών καταστημάτων, οι πολίτες έχουν περικόψει έξοδα που αφορούν είδη ένδυσης, υπόδησης, αναψυχής, καθώς και πλείστων άλλων ειδών λιανεμπορίου. Πλέον οι αγορές είναι περιορισμένες και αφορούν μόνο απαραίτητα προϊόντα για τη διαβίωση των πολιτών. Η αισθητή μείωση αυτών των αγορών έχει ως αποτέλεσμα, η επίτευξη του στόχου του 30% αφορολόγητου για τους φορολογούμενους να φαντάζει πλέον αδύνατη.

Είμαι βέβαιος ότι απασχολεί την κυβέρνησή μας το συγκεκριμένο ζήτημα και σίγουρα προσανατολίζεται προς την εξεύρεση κάποια λύσης».

www.ert.gr

ertweb