Σημαία στο Δημαρχείο Ξάνθης – Μήνυμα Μ.Τσέπελη για την 25η Μαρτίου

Σημαία στο Δημαρχείο Ξάνθης – Μήνυμα  Μ.Τσέπελη για την 25η Μαρτίου

Μια μεγάλη σημαία για την επέτειο της 25ης Μαρτίου τοποθετήθηκε το πρωί στο Δημαρχείο Ξάνθης ενώ στους δρόμους του κέντρου ακούγονται στρατιωτικά εμβατήρια.

Στο μήνυμα για την επέτειο της Παλιγγενεσίας, ο Δήμαρχος Μ. Τσέπελης αναφέρει:
Πριν από δύο ολόκληρους αιώνες, οι Έλληνες υπεύθυνα, με ομοψυχία, ενότητα, πειθαρχία και αποφασιστικότητα, επαναστάτησαν απέναντι στον Τούρκικο ζυγό, που καταδυνάστευε τη ζωή τους.
Σήμερα, καλούμαστε όλοι οι Έλληνες με την ίδια υπευθυνότητα, να δράσουμε συντονισμένα απέναντι σε έναν άλλο εχθρό, που εισέβαλε βίαια στις ζωές μας και ασφυκτικά πιέζει την ελεύθερη λειτουργία, ολόκληρης της ανθρωπότητας.

Με πνεύμα υψηλού πατριωτισμού, για μια ακόμη φορά πρέπει να αποδείξουμε το αίσθημα της ατομικής μας ευθύνης και να φτάσουμε στη συλλογική υπευθυνότητα, να καταστήσουμε φρούριο απόρθητο τις οικογένειες, τις γειτονιές μας, τις πόλεις μας, την πατρίδα μας και κατά συνέπεια, την Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρο.

Είμαι βέβαιος ότι η Ξάνθη μας και οι πολίτες της, όλοι εμείς, είμαστε ικανοί να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να μη θέσουμε σε κίνδυνο τις ζωές των αγαπημένων μας.

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές αποδεικνύετε όλοι, στην πράξη, τα αποθέματα αγάπης που έχετε για τον συνάνθρωπο, την αλληλεγγύη και την έγνοια για τον διπλανό σας, τον ανήμπορο, τον ευάλωτο, τον αδύναμο.

Σας ευχαριστώ από την καρδιά μου.

Νιώθω καθημερινά τη δύναμη της θέλησής σας, για να προστατέψουμε όλοι μαζί το δημόσιο συμφέρον.

Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου σήμερα, ας είναι το μήνυμα για τη χαρμόσυνη είδηση που περιμένουμε, ατενίζοντας το μέλλον με ευθύνη, ελπίδα και χαμόγελο και ας σηκώσουμε, συμβολικά ψηλά, τη γαλανόλευκη σημαία.

www.ert.gr

Σαμή Καραμπουγιούκογλου
image}

Αφήστε μια απάντηση