Κοζάνη: Κλιμάκιο γιατρών  στα χωριά που βρίσκονται σε καραντίνα

Κοζάνη: Κλιμάκιο γιατρών  στα χωριά που βρίσκονται σε καραντίνα

Ιατρικό κλιμάκιο 4  ατόμων  από την Αθήνα επισκέφτηκε σήμερα 2 Μαρτίου τους κατοίκους των τοπικών κοινοτήτων Δραγασιάς και Δαμασκηνιάς του Δήμου Βοίου που βρίσκονται σε ολική καραντίνα από τις 16 Μαρτίου 2020. Το ιατρικό κλιμάκιο ακούγοντας τις εκκλήσεις των κατοίκων και της Δημοτικής Αρχής, ζήτησε να βρεθεί στην περιοχή και να εξετάσει τους κατοίκους, ενημερώνοντας τον Δήμαρχο Χρήστο Ζευκλή για την εθελοντική προσφορά του. Με την ολοκλήρωση των διαδικασιών και λαμβάνοντας όλα  τα μέσα προφύλαξης σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, οι γιατροί έφτασαν σήμερα το πρωί  συνοδευόμενοι από τον Δήμαρχο Βοίου, ξεκίνησαν από την τοπική κοινότητα Δραγασιάς όπου εξέτασαν 2 άτομα, λαμβάνοντας δείγματα και διενεργώντας διαγνωστικό έλεγχο, για να μεταβούν αμέσως μετά στην Δαμασκηνιά όπου τους περίμεναν  17 συνολικά κάτοικοι, που ζήτησαν να εξεταστούν.

Οι γιατροί από την Αθήνα που ήρθαν εθελοντικά στην περιοχή θέλησαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν στους κατοίκους των απομακρυσμένων περιοχών «το κάναμε για τους παππούδες και τις γιαγιάδες» τόνισε μεταξύ άλλων ο μικροβιολόγος Γιάννης Κουνέλας, στην ΕΡΤ Κοζάνης, ολοκληρώνοντας την επίσκεψη. Υπογραμμίζοντας ακόμα ότι θέλησαν να στηρίξουν ψυχολογικά τους κατοίκους που παραμένουν σε καραντίνα εδώ και μέρες.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Βοίου Χρήστος Ζευκής εξέφρασε την ικανοποίηση του για την θετική έκβαση με την έλευση των γιατρών πού ήταν ζητούμενο, όλες αυτές τις μέρες για τους κατοίκους των δυο χωριών και της Δημοτικής Αρχής και εξήρε την εθελοντική πρωτοβουλία των γιατρών και την διάθεση να βοηθήσουν, φτάνοντας στην περιοχή από την Αθήνα, με την ειδική άδεια να δίδεται από το Υπουργείο Πολιτικής Προστασία τηρώντας  το  πρωτόκολλο  και τα μέτρα που απαιτούνται σύμφωνα με  τον ΕΟΔΥ. Ενώ ευχαρίστησε τους δυο γιατρούς  τον Κουνέλλα Ιωάννη μικροβιολόγο – βιοπαθολόγο και τον κύριο Λούμπια Χρήστο γενικό χειρουργό.

Με  αφορμή την σημερινή  γιορτινή μέρα ο κ. Ζευκλής χαρακτήρισε σύγχρονους ήρωες τους γιατρούς που όπως είπε, οπλισμένοι με επιστημονική γνώση, τόλμη και ανιδιοτελή προσφορά συνεχίζουν να πολεμούν τον αόρατο εχθρό,  υπογραμμίζοντας παράλληλα  το μεγαλείο του εθελοντισμού.

  ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

www.ert.gr

Δέσποινα Αμαραντίδου